Pohjois-Savon salametsästysvyyhti paisuu

Lapinlahdella paljastuneen laajan salametsästysjutun epäiltyjä löytyy muun muassa metsästysseurueiden ja riistanhoitoyhdistysten piireistä.

Pohjois-Savossa on ammuttu laittomasti ja suunnitelmallisesti muun muassa ilveksiä. Kuvan ilves ei liity tapaukseen.

Alkuvuodesta paljastunut, suurpetoihin kohdistunut salametsästysvyyhti on laajin koskaan Suomessa tutkittu. Luvattomasti on kaadettu muun muassa susia, esimerkiksi pantasusi Unna, sekä ahmoja ja ilveksiä. Myös rauhoitettuja lintuja kuten laulujoutsenia ja haukkoja on tapettu.

Osallisuudesta epäiltyjä on yli kaksikymmentä ja tutkintavankeudessa on ollut kahdeksan epäiltyä. Vangitut ovat Lapinlahdelta ja Varpaisjärveltä.

Epäillyiltä on takavarikoitu suuri määrä metsästysaseita ja muun muassa metsästyksessä käytettyjä autoja. Tapettujen eläinten jäänteitä on löytynyt epäiltyjen pakastimista. Muun muassa pantasusi Unnan turkki on löydetty etsintöjen yhteydessä.

Metsälehden saamien epävirallisten tietojen mukaan suurpetojen salametsästysrinkiin olisi osallistunut myös riistanhoitoyhdistysten petoyhdyshenkilöitä, jotka ovat asemansa puolesta saaneet tietoja petojen liikkeistä.

Tätä tutkinnanjohtaja, rikosylikomissario Harri-Pekka Pohjolainen ei suoraan vahvista. Hän kuitenkin myöntää, että epäiltyjen joukossa on metsästystä lähellä toimivissa tehtävissä olevia henkilöitä. Lisäksi epäiltyinä on hirviseurueiden ja metsästysseurueiden aktiivitoimijoita.

Rikosten epäillään tapahtuneen pääosin Lapinlahden seudulla vuosina 2020–23. Poliisin apuna asiaa selvittämässä ovat rajavartiolaitoksen metsästysrikoksiin erikoistuneet tutkijat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.