Pro katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden tes-neuvottelut

Ammattiliitto Pro katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden toimihenkilöiden neuvottelut ja ilmoitti ylityökiellosta.

Mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden toimihenkilöiden tes-neuvottelut ovat katkenneet. Samalla ammattiliitto Pro ilmoitti ylityökiellosta. Kielto alkaa tänään (7.2.2) ja koskee mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden työehtosopimuksen piirissä työskenteleviä toimihenkilöitä, asiantuntijoita ja esimiehiä.

Pro perusteli neuvottelujen katkaisemista työnantajien sanelulinjalla.

”Eilisen neuvottelun päätteeksi neuvottelijoille ilmoitettiin, ettei työnantajilla ole liikkumavaraa, vaan heidän on saatava tavoitteensa läpi ilman palkansaajapuolen esitysten hyväksymistä. Tämä ei ole sopimista vaan sanelua”, toteaa sopimusalavastaava Jari Uschanov Prosta.

Uschanovin mukaan Pro on hakenut tasapainoista ratkaisua, jossa on yleisen linjan mukaiset palkankorotukset ja tekstimuutoksia, jotka kompensoivat työnantajien vaatimia heikennyksiä.

Metsäteollisuus ry ja Teollisuusliitto pääsivät sopuun mekaanisen metsäteollisuuden työntekijöiden työehdoista vasta valtakunnansovittelijan avulla tammikuussa. Puusepänteollisuuden työntekijöiden uudesta sopimuksesta on saavutettu neuvottelutulos.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa