Puukauppa hyvässä tahdissa

Metsäteollisuuden kolmen ensimmäisen viikon ostot yksityismetsistä ovat yhteensä 2,5 miljoonaa kuutiota.

Vuoden 2017 puukauppa on käynnistynyt vauhdikkaasti. Metsäteollisuuden kolmen ensimmäisen viikon ostot yksityismetsistä olivat Luonnonvarakeskuksen mukaan yhteensä 2,5 miljoonaa kuutiota, mikä on runsaat 300 000 kuutiota enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Viime viikon ostot olivat 830 000 kuutiota.

Hintakehitys on ollut vaihtelevaa. Mänty- ja koivutukin koko maan keskikantohinnat laskivat viime viikolla, samoin koivukuidun hinta. Sen sijaan kuusitukin ja –kuidun sekä mäntykuidun keskikantohinnat kohenivat. Hankintahinnoista laskussa olivat tukit, kuitupuun hinnat sen sijaan paranivat.

Metsänhoitoyhdistysten ylläpitämällä Puumarkkinat.fi-sivustolla tarjonta on kohentunut viikontakaisesta. Tänään tiistaina oli myynnissä 422 puukauppakohdetta, yhteensä 320 000 kuutiota.

Metsäyhtiö Stora Enso kertoi tammikuun markkinakatsauksessaan, että kaikilla puutavaralajeilla on tällä hetkellä tasainen ja hyvä kysyntä, erityisesti kiinnostaa mäntykuitu ja kuusitukki. Painopiste on kevään ja kesän aikana korjattavissa kohteissa, mutta jonkin verran tukkivaltaisia talvileimikoita voidaan ostaa vielä Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat