Puukauppa kääntyi laskuun, kuitupuun keskihinnat nousussa

Hakkuuaikeet lisääntyivät edellisviikosta kuitenkin aavistuksen.

Puukauppa taittui viime viikolla alamäkeen. Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ostot jäivät 910 000 kuutioon, mikä on noin 100 000 kuutiota vähemmän kuin edellisviikolla. Vuodentakaiseen verrattuna nousua kertyi kuitenkin 140 000 kuutiota.

Kun mukaan lasketaan kaikkien ostajien puut, puuta on tänä vuonna ostettu yksityismetsistä Metsäteollisuuden mukaan yhteensä runsaat 37 miljoonaa kuutiota. Se on kolmisen miljoonaa kuutiota vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla, mutta enemmän kuin vastaavalla jaksolla vuosina 2020 ja 2019.

Hintakehitys oli kaksijakoista. Mänty- ja koivutukkien keskihinnat – neljän viikon liukuva keskiarvo – olivat laskussa, kuusitukin nousi hieman. Kuitupuiden keskihinnat olivat nousussa.

Suomen metsäkeskuksen mukaan hakkuuaikeet lisääntyivät edelleen. Viime viikolla tehtiin metsäkäyttöilmoituksia 1,9 miljoonan kuution edestä, mikä on 25 000 kuutiota enemmän kuin edellisviikolla. Eniten suunnitelmissa oli mäntykuidun korjuuta, yhteensä 437 000 kuution edestä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Upm