Puupolttoaineet merkittävin energialähde vuonna 2019

Uusiutuvan energian kulutus kasvoi prosentilla.

Puupolttoaineiden kulutus kasvoi vuonna 2019 prosentin verran edellisestä vuodesta 106 terawattituntiin, kertoo Luonnonvarakeskuksen tilastojulkistus. Puupolttoaineet pysyivät merkittävimpänä energialähteenä 28 prosentin osuudella kokonaiskulutuksesta.

Kiinteiden puupolttoaineiden osuus kaikesta puupolttoaineiden kulutuksesta oli 53 prosenttia ja jäteliemien sekä muiden metsäteollisuuden sivu- ja jätetuotteiden 47 prosenttia.

Uusiutuvan energian kulutus kokonaisuutena kasvoi sekin prosentilla 142 terawattituntiin. Energian kokonaiskulutuksesta uusiutuvan energian osuus oli 38 prosenttia. Puupolttoaineiden osuus uusiutuvan energian kulutuksesta oli 74 prosenttia.

Fossiilisia polttoaineita kulutettiin 129 terawattituntia ja niiden osuus kokonaiskulutuksesta oli 34 prosenttia. Turpeen kulutus oli 16 terawattituntia ja osuus neljä prosenttia. Fossiilisten polttoaineiden kulutus laski edellisestä vuodesta kuusi prosenttia ja turpeen kulutus lasi kahdeksan prosenttia.

Vuonna 2019 metsäteollisuuden sähkön kulutus oli noin 19 terawattituntia, missä on laskua edellisestä vuodesta kuusi prosenttia. Metsäteollisuuden osuus koko tehdasteollisuuden sähkön kulutuksesta oli 48 prosenttia ja sähkön kokonaiskulutuksesta 22 prosenttia.

Energian kokonaiskulutus oli 378 terawattituntia ja laski edellisestä vuodesta prosentilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa