Puut hyvässä kasvussa

Luonnonvarakeskuksen mukaan esimerkiksi rauduskoivu on kasvanut Punkaharjulla 2,3-kertaisesti verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna.

Puiden kasvukausi on alkanut tänä vuonna vauhdikkaasti. Luonnonvarakeskuksen (Luke) kasvuseurannan mukaan kesäkuun kolmanteen päivään mennessä esimerkiksi rauduskoivu on kasvanut Punkaharjulla 2,3-kertaisesti verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna. Tammelassa kuusen kasvu on ollut lähes kaksinkertainen ja Punkaharjulla hieman yli kaksinkertainen. Rovaniemellä kuusi tosin odottaa vielä kasvun alkamista.

”Kesä 2016 on alkanut poikkeuksellisen suotuisasti. Hellepäiviä on ollut ympäri maata ja sadetta on ollut riittävästi. Puut ovat kiittäneet tästä ja lähteneet parempaan kasvuun kuin kertaakaan aiemmin tällä vuosikymmenellä”, tutkija Pentti Niemistö Luonnonvarakeskuksesta kertoo.

Koivu aloitti kasvun tänä vuonna äitienpäivänä (8.5.). Havupuilla kasvu alkoi myöhemmin, mutta poudan ja sateen vuorotellessa tarkkaa päivämäärää on ollut vaikea määrittää, Lukesta kerrotaan.

METSÄLEHTI