Ruotsin hankintahinnat jatkaneet laskuaan

Kuitupuun hinta pudonnut vuodessa yli kymmenen prosenttia.

Ruotsissa hankintahintojen lasku jatkui vuoden kolmannella neljänneksellä, maan metsäviraston tilastojulkistus osoittaa. Kuitupuun hinta laski 5,9 prosenttia ja tukin hinta 3,0 prosenttia verrattuna vuoden toiseen neljännekseen.

Kuitupuun hinnat ovat laskeneet viiden viimeisen vuosineljänneksen ajan. Jyrkin lasku tapahtui viimeisimmällä eli tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Maan keskisellä alueella hinnat laskivat 6,4 ja eteläisellä 5,6 prosenttia. Pohjoisella alueella hinnat kuitenkin nousivat hienoisesti 1,4 prosentilla.

Tukin hinnat ovat laskeneet tai pysyneet melkein muuttumattomina viimeisten seitsemän vuosineljänneksen ajan. Tämän vuoden kolmannella neljänneksellä hinnat laskivat 3,0 prosenttia. Eteläisellä alueella hinnanlasku oli 3,9 prosenttia, keskialueella 2,0 prosenttia ja pohjoisella alueella 0,5 prosenttia. Kaikki luvut ovat vertailua edelliseen vuosineljännekseen.

Hintojen lasku on suurempi, jos hintoja verrataan viime vuoden vastaavaan neljännekseen. Kuitupuun hinnat laskivat vuoden aikana 12,6 prosenttia ja tukin hinnat 6,2 prosenttia.

Tienvarteen toimitetun hankintapuun osuus on alle kymmenen prosenttia raakapuukaupan kokonaismäärästä.

Puukauppa Puukauppa