Ruotsin sahoilla hyvä alkuvuosi

Rakennuspuutavaran kysyntä kotimaassa kasvoi huhtikuussa.

Ruotsin sahat kävivät lähes täysillä vuoden ensimmäisen neljänneksen, eikä huhtikuukaan ollut vielä huono.

Viime vuonna tuotantomäärät ylsivät sahoilla ennätyksellisen korkealle tasolle, missä ne ovat pysyneet vuoden ensimmäisten kuukausien aikana, todetaan Ruotsin metsäteollisuuden etujärjestön Skogsindustrierna markkinaraportissa.

Raportissa arvioidaan, että helmikuussa sahat ovat todennäköisesti hyötyneet myös Suomessa lakkojen aiheuttamista seisokeista. Samaan aikaan huonot korjuukelit hidastivat sahatavaran tuotantoa Venäjällä. Vientimäärät kasvoivat, mutta sahatavaran hinta laski.

Viime aikoina ihmiset ovat myös Ruotsissa viettäneet paljon aikaa kotipiirissä. Sen seurauksena sahatavaran kulutus kotimaassa on kasvanut. Rakennuspuutavaran kauppa on lisääntynyt viime vuoteen verrattuna melkein 12 prosenttia, mutta kulutuspiikin arvioidaan jäävän väliaikaiseksi.

Huhtikuussa sahatavaran vienti Ruotsista Kiinaan ja Japaniin on lähtenyt hyvin käyntiin. Siitä huolimatta sahoilla varaudutaan tuotannon rajoituksiin. Kysyntä Euroopassa on vähäistä.

Epävarmuutta lisää koronapandemian lisäksi kaarnakuoriaisepidemia. Sahat ovat jarruttaneet puunostoa siltä varalta, että kevät suosii kaarnakuoriaisia ja kuusen saneeraushakkuut jatkuvat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa