Ruotsissa Södra korottaa sertifioidusta puusta maksettavaa lisää

Kuitupuun hintoja yhtiö korotti viimeksi huhtikuun lopulla.

Metsäkonserni Södra kertoo korottavansa sertifioidusta puusta maksettavia lisiä. Korotuksia perustellaan sertifioitujen puutuotteiden ja sellun hyvällä kysynnällä. Lisäksi sertifiointilisää maksetaan jatkossa myös hakkuutähteille.

Tuplasertifioidulle puulle maksettava lisä nousee kolmanneksella 40 kruunuun kuutiolta (3,80 euroon). Yhdellä sertifiointijärjestelmällä sertifioidun puun lisä nousee 20 kruunuun kuutiolta, hakkuutähteistä maksettava lisä on 7,5 kruunua kuutiolta yhden sertifikaatin puulta ja 15 kruunua tuplasertifioidulta.

”Iso osa Södra jäsenistä on tuplasertifioinnut metsänsä ja on ilahduttavaa, että näille kestävän metsätalouden tuotteille on vahvaa kysyntää”, sanoo Södra Skogin liiketoimintajohtaja Olof Hansson.

Puunhintoja yhtiö nosti viimeksi huhtikuun lopulla. Korotusten jälkeen havukuitupuun ”perushinta” oli 385 kruunua (36,7 euroa) kuutiolta ja lehtikuidun 425 kruunua (40,5 euroa) kuutiolta. Korotuksia perusteltiin kovalla kysynnällä.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Tässä näkyy ero Suomeen, jossa 90% talousmetsistä on PEFC-sertifioitu. Onko tämä eniten maailmassa? Kuinka paljon tämä asia huomioidaan keskustelussa monimuotoisuuden turvaamisesta?

Puukauppa Puukauppa