Sahatavaran kysyntä heikentynyt, Keitele valmistautuu tuotannon rajoituksiin

Muutosneuvotteluissa sovittiin mahdollisista lomautuksista.

Sahatavaran ja puutuotteiden kysyntä on heikentynyt, joskin vain väliaikaisesti, sahayhtiö Keitele kertoo. Laskun taustalla ovat muun muassa maailman taloustilanne, Venäjän hyökkäyssota, energian hinnan ja korkojen nousu, jotka ovat vähentäneet rakentamista. Näin myös sahateollisuuden tuotteiden kysyntä ja hinnat ovat laskeneet nopeasti.

Samaan aikaan yhtiön tuotantokustannukset ovat nousseet korkeammiksi kuin koskaan aiemmin. Tähän ovat vaikuttaneet sähkön ja polttoaineen korkea hinta yhdessä tukkipuun hinnan nousun kanssa, Keiteleeltä kerrotaan.

Yhtiön varastot ovat täyttyneet, eikä tuotteita voida enempää varastoon valmistaa. Keitele kävikin tammikuussa muutosneuvottelut, joiden seurauksena sovittiin mahdollisista lomautuksista yhtiön yksiköissä Keiteleellä, Kemijärvellä että Alajärvellä. Lomautukset kestävät enintään 90 päivää.

Mahdolliset tuotannon sopeuttamiset pyritään kuitenkin toteuttamaan ensisijaisesti muilla keinoilla, lomautuksia pyritään välttämään viimeiseen asti. Henkilöstöä ei ole tarpeen vähentää pysyvästi, yhtiöstä korostetaan.

Lisää aiheesta: Keiteleellä sukupolvenvaihdos, Ilkka Kylävainio jatkaa vielä hallituksessa

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa