Salaatinotin kisan finalistit selvillä

Serlachius-museoiden ja Taitokeskus Mäntän järjestämässä kilpailussa on haettu arjen käyttöesineelle - salaatinottimille - uutta muotoa. Finaaliin etenivät muun muassa Harri Koskisen suunnittelemat Soutu-ottimet.

Serlachius-museoiden ja Taitokeskus Mäntän järjestämässä kilpailussa on haettu arjen käyttöesineelle – salaatinottimille – uutta muotoa. Haussa on esine, jossa yhdistyvät käytännöllisyys, omaleimaisuus ja rohkeus.

Mukaan kutsuttiin 12 suomalaista muotoilijaa ja käsityöläistä. Nyt kisa on edennyt loppusuoralle, jäljellä on kolmen finalistin ehdotukset, joista tuomarit ja yleisö äänestävät suosikkinsa.

Kisan finalistit ovat muotoilija Harri Koskinen, puuseppä ja suunnittelija Arto Halmetoja sekä puuseppä- ja suunnittelija Antrei Hartikainen. Koskisen Soutu-salaatinottimet on tehty saarnesta, samoin Halmetojan Kouru-ottimet. Hartikaisen Verso-otinten materiaalina on sen sijaan vaahtera.

Kisan voittaja julkistetaan kesäkuun 8.päivä. Yleisö puolestaan voi valita oman suosikkinsa Serlachius-museoiden kotisivulla järjestettävässä äänestyksessä. Äänestys alkoi tänään ja jatkuu kuukauden ajan.

Kilpailun voittanut tuote tulee myyntiin Serlachius-museoihin ja Taitokeskus Mänttään.

METSÄLEHTI