Stora Enso aikoo myydä paperitehtaitaan, myös Anjala myynnissä

Etsimme uutta omistajaa, joka tarjoaa pitkäaikaisen tulevaisuuden yksiköillemme ja siellä työskenteleville ihmisille, Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky sanoo.

Metsäyhtiö Stora Enso suunnittelee myyvänsä neljä paperitehdastaan. Myyntiin on menossa Anjalan paperitehdas Suomessa, Nymöllan ja Hylten tehtaat Ruotsissa ja Maxaun tehdas Saksassa.

Myyntiaikeita perustellaan sillä, että paperi ei ole enää yhtiön strateginen kasvualue.

”Myymällä valtaosan paperiyksiköistämme voimme keskittyä entistä enemmän strategisiin kasvualueisiimme, joita ovat pakkaukset, rakennusratkaisut ja biomateriaali-innovaatiot. Arvioidessamme mahdollisia myyntivaihtoehtoja etsimme uutta omistajaa, joka tarjoaa vastuullisen ja pitkäaikaisen tulevaisuuden yksiköillemme ja siellä työskenteleville ihmisille”, sanoo toimitusjohtaja Annica Bresky.

Tehtaat myydään joko yhdessä tai erillisinä kauppoina. Stora Enso ei ole sitoutunut määräaikaan, johon mennessä myyntiprosessi on saatettava päätökseen. Käynnistetyllä prosessilla ei ole välitöntä vaikutusta Stora Enson paperitehtaiden toimintaan, vaan asiakkaiden palvelu jatkuu ennallaan.

Stora Ensolla on viisi paperintuotantolaitosta. Langerbruggen tehdas Belgiassa säilyy edelleen konsernin omistuksessa.

Kymenlaaksossa sijaitseva Anjalan tehdas tuottaa painopaperia mekaanisesta massasta. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 435 000 tonnia, työntekijöitä on noin 300. Tehdas on on integroitu viereisen Stora Enson Inkeroisten kartonkitehtaan kanssa.

Tässä vaiheessa mahdollisten kauppojen vaikutusta yhtiön puunkäyttöön on vielä mahdoton arvioida, Stora Ensolta kerrotaan.

Lisää aiheesta: Ei välivuotta pohjoisen puunhankintaan

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa