Stora Enso julkisti viime vuodelta ennätyksellisen tuloksen

Yhtiö investoi 23 miljoonaa euroa Varkauden tehtaan kartonkituotannon kasvattamiseen.

Eilen tuloksensa julkistaneen UPM:n tavoin myös Stora Enson viime vuoden viimeinen neljännes oli erinomainen. Yhtiön liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 26 prosenttia 2,72 miljardiin euroon.

Operatiivinen liiketulos puolestaan oli 426 miljoonaa euroa, kun vuotta aikaisemmin se jäi 118 miljoonaan euroon. Operatiivinen liiketulosprosentti kasvoi sekin kymmenen prosenttiyksikköä 15,7 prosenttiin.

”Tuotteidemme vahva kysyntä jatkui ja tasapainoinen myyntijakauma kaikissa divisioonissa tuki niin hintoja kuin volyymeja. Olemme selvinneet maailmanlaajuisista logistiikan häiriöistä ja onnistuneet korottamaan tuotehintoja lieventääksemme kohoavien kuitu-, energia- ja muiden muuttuvien tuotantokustannusten vaikutuksia”, toimitusjohtaja Annica Bresky totesi tulostiedotteessa.

Stora Enson koko viime vuoden liikevaihto oli 10,2 miljardia euroa, kun se vuonna 2020 oli 8,6 miljardia euroa. Koko vuoden operatiivinen liiketulos yli kaksinkertaistui 1,52 miljardiin euroon.

”Vuoden 2021 operatiivinen liiketulosprosenttimme oli 15 – pitkän historiamme paras”, Bresky iloitsi.

Stora Enso ilmoitti myös investoivansa 23 miljoonaa euroa Varkauden tehtaan kartonkituotannon kasvattamiseen sekä 40 miljoonaa euroa revinnäissellua Ruotsin Skutskärissä valmistavan tehtaansa uudistamiseen.

Lisätty Varkauden investointi klo 11.04

 

Puukauppa Puukauppa

Kuvat