Stora Enso paransi reilusti tulostaan, pitää näkymiä hyvinä

Yhtiön mukaan kysyntänäkymät ovat hyvät kaikissa muissa liiketoiminnoissa paitsi paperissa.

Stora Enso on onnistunut tammi-maaliskuussa kasvattamaan liikevaihtoaan ja tulostaan viime vuodesta. Stora Enso julkisti aamulla vuoden ensimmäisen neljänneksen osavuosikatsauksensa, jota seurataan erityisellä mielenkiinnolla yhtiön ilmoitettua aikomuksestaan sulkea Veitsiluodon tehdas Kemissä ja Kvarnsvedenin tehdas Ruotsissa.

Stora Enson liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 3,1 prosenttia edellisvuodesta 2,28 miljardiin euroon. Yhtiön mukaan tämä johtui suuremmista toimituksista ja korkeammista hinnoista.

Operatiivinen liiketulos puolestaan kasvoi säästöohjelman vauhdittamana 82 prosenttia 328 miljoonaan euroon. Operatiivinen liiketulosprosentti oli 14,4.

Stora Enson tulostiedotteen mukaan tämän vuoden kysyntänäkymät ovat hyvät kaikissa muissa liiketoiminnoissa paitsi paperissa. Yhtiö odottaa koko vuoden liiketuloksen olevan vuoden 2020 tulosta korkeampi.

”Maailmankauppa on toipunut odotettua nopeammin tänä vuonna, ja siinä tärkeänä tekijänä on ollut talouden elpyminen Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Hallitusten nopeat elvytystoimet ovat myös auttaneet piristämään maailmantaloutta ja välttämään syvät taantumat”, Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kommentoi tiedotteessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa