Stora Enson liikevaihto ja tulos laskivat

Syyksi tuloksen heikkenemiseen yhtiö ilmoitti kasvaneet puukustannukset.

Stora Enson liikevaihto laski vuoden toisella neljänneksellä 2,1 prosenttia verrattuna vastaavaan jaksoon viime vuonna. Yhtiön liikevaihto oli vuoden 2019 toisella neljänneksellä 2 608 miljoonaa euroa (2 664). Operatiivinen liiketulos oli 287 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 327 miljoonaa euroa. Yhtiön operatiivinen liiketulosprosentti oli 11,0 % (12,3 %).

Kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla Stora Enson liikevaihto pysyi samalla tasolla vuoden takaiseen verrattuna, mutta liiketulos putosi 12,3 prosenttia. Syyksi yhtiö ilmoittaa lähinnä kasvaneet puukustannukset.

”Muutoksemme uusiutuvien materiaalien yhtiöksi jatkui kahdella merkittävällä tapahtumalla vuosineljänneksen aikana. Viimeistelimme Ruotsissa sijaitsevan metsäomaisuuden uudelleenjärjestelyn jakamalla Bergvik Skogin sen omistajien kesken. Tällä hetkellä meillä on suorassa omistuksessamme 1,4 miljoonaa hehtaaria metsää Ruotsissa. Bergvik Skog -kauppa kasvatti metsämaiden omistustamme yli 250 000 hehtaarilla, ja se parantaa kilpailukykyisen raaka-aineen saatavuuttamme tulevaisuudessa”, kommentoi Strora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

Kauppasotiin ja mahdolliseen kovaan brexitiin liittyvät geopoliittiset epävarmuustekijät heikentävät yhtiön mukaan liiketoimintaolosuhteita entisestään.

Stora Enso ennakoi kysynnän kasvun hidastuvan yleisesti liiketoiminta-alueillaan ja paperin kysynnän laskun kiihtyvän Euroopassa. Kustannusten odotetaan kasvavan vuonna 2019 vuodesta 2018.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.