Stora Enson yt:t päättyivät – Kvarnsveden tehdas suljetaan syyskuun lopussa

Yhtiö valmistaa jatkossa päällystämätöntä aikakauslehtipaperia Belgian Langerbruggessa ja Saksan Maxaussa sekä parannettua sanomalehtipaperia Anjalassa.

Stora Enson Kvarnsvedenin sellu- ja paperitehtaan sulkemisen henkilöstövaikutuksia koskevat yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Tuotanto tehtaalla lopetetaan syyskuun lopussa ja tehtaalta irtisanotaan 340 henkilöä. Noin neljännes irtisanomisista voidaan hoitaa eläkejärjestelyin.

Stora Enso kertoi Kvarnsvedenin tehtaan sulkemisesta viime keväänä samalla kun Veitsiluodon tehtaan lopettamisesta ilmoitettiin. Lopettamista perusteltiin paperimarkkinan heikkenemisellä.

Keski-Ruotsissa sijaitseva Kvarnsvedenin tehdas perustettiin vuonna 1900. Se valmisti päällystämätöntä aikakauslehtipaperia, sanomalehtipaperia ja termomekaanista massaa. Paperikapasiteetti oli 600 000 tonnia vuodessa, massan valmistuksen 900 000 tonnia.

Parhaillaan selvitetään, millaista toimintaa tehdasalueella voisi tulevaisuudessa olla.

Jatkossa Stora Enso valmistaa päällystämätöntä aikakauslehtipaperia Belgian Langerbruggessa ja Saksan Maxaussa sekä parannettua sanomalehtipaperia Anjalassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa