Puunpoltto nousi huippulukemiin

Teollisuuden sivutuotepuu nosti voimaloiden polttopuunkäytön viime vuonna ennätystasolle.

Kiinteiden puupolttoaineiden käyttö lämpö- ja voimalaitoksissa nousi viime vuonna. Puuta paloi laitoksissa yhteensä 19,3 miljoonaa kuutiota, mikä 6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja enemmän kuin koskaan aiemmin on tilastoitu, Luonnonvarakeskus kertoo.

Eniten kului teollisuuden sivutuotepuuta, liki 11 miljoonaa kuutiota. Teollisuuden puun käyttö myös kasvoi eniten, lähes 800 000 kuutiota edellisvuodesta. Sivutuotepuusta eniten oli kuorta, runsaat 7 miljoonaa kuutiota.

Metsähaketta voimaloissa paloi yhteensä 7,4 miljoonaa kuutiota. Määrä on prosentin viimevuotista suurempi, mutta selvästi pienempi kuin huippuvuonna 2013.

Pääosa metsähakkeesta – vajaat 4 miljoonaa kuutiota – valmistettiin pienpuusta eli karsitusta ja karsimattomasta rangasta. Hakkutähteiden osuus oli 2,5 miljoonaa kuutiota, kantojen 800 000 kuutiota ja teollisuudelle kelpaamatonta järeää runkopuuta 300 000 kuutiota. Pienpuun määrä laski hieman edellisvuodesta, samoin kantojen ja järeän runkopuun, sen sijaan hakkuutähteiden nousi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa