Teollisuusliitto vauhdittaa tes-neuvotteluja, Keitele Group asetettiin saartoon

Tarkoitus on patistaa sahayhtiötä neuvottelemaan työehtosopimuksesta.

Teollisuusliitto on laittanut sahayhtiö Keiteleen toistaiseksi voimassa olevaan saartoon ja ylityökieltoon. Tarkoitus on näin vauhdittaa työehtosopimusneuvotteluja, liiton mukaan Keitele on ollut haluton käynnistämään yrityskohtaisia neuvotteluja.

Teollisuusliitto on jo jättänyt Keitele Groupille esityksen uudeksi työehtosopimukseksi.

Saarto tarkoittaa esimerkiksi sitä, että työvoimaviranomaisilla ei ole oikeutta välittää työntekijöitä saarron alaiseen yritykseen ja sitä, että Teollisuusliitto boikotoi Keitele Groupin tuotteita.

Lisäapua muilta liitoilta

Lisäksi Teollisuusliitto on lähettänyt Rakennusliitolle sekä Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:lle tukipyynnön osallistua Keitele Groupin saartoon.

Rakennusliitto on jo kertonut tukevansa saartoa. Se tarkoittaa, että rakennusliiton jäsenet pidättäytyvät käsittelemästä Keitele Groupin tuotteita rakennustyömailla ja rakennustuoteteollisuuden työpaikoilla.

Kommentit (1)

  1. Koskinen Oy teki ammattiliittojen kanssa sopimuksen. Se muka turvaa työrauhan tehtaille ja kaupanteon mahdollisuuden puunmyyjille vuoden 2022 alusta vuoden 2025 loppuun eli neljäksi vuodeksi.
    Kommunistiyrittäjä ei halua riidellä ay- liikkeen kanssa Keiteleen tapaan. Nyt kaikki MTK- laiset metsänmyyjät boikotoimaan Koskinen Oy:tä.

Puukauppa Puukauppa