Tiirola: Valtakirjakauppojen ohittaminen nakertaa luottamusta

Sähköistä puukauppaa käyvien puunostajien tulisi tarkastaa toimintatapansa, Mikko Tiirola huomautti MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa.

Metsänomistajien metsänhoitoyhdistyksille antamien valtakirjojen ohittaminen puukaupoissa on yhä valitettavan yleistä ja nakertaa luottamusta puumarkkinoilla, MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola arvioi. Valtakirjoihin liittyvä välinpitämättömyys konkretisoituu keväällä käyttöön otetussa sähköisessä puukauppapaikka Kuutiossa, jossa Tiirolan mukaan tarjouksia jätetään miten ja mihin sattuu.

”Kehotan kaikkia puun ostajia tarkistamaan sähköiseen puukauppaan liittyvät toimintatapansa”, Tiirola totesi tiistaina metsävaltuuskunnan kokouksessa.

Puumarkkinoilla myös kuitupuun halpuutus hämmästyttää.

”Kotimaisen mäntykuidun hakkuita tehdään ennätyksellisesti, mutta hintakäyrä ei ole ylöspäin värähtänyt”, sanoi Tiirola.

Hän kertoi pohtineensa nykyisen puutavaralajihinnoittelun mielekkyyttä. Runkohinnoittelu voisi olla ratkaisu – siitä on hyviä kokemuksia ja se yksinkertaistaisi puukaupan hinnoittelua sekä poistaisi metsänomistajilta puun katkontaan liittyvää riskiä, Tiirola totesi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa