Tornatorilla uusi ennätys puukaupoissa

Metsätalousyhtiön vertailukelpoinen liikevoitto ja -vaihto kasvoivat viime vuonna.

Metsätalousyhtiö Tornator paransi viime vuonna. Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto nousi lähes 8 prosenttia 72 miljoonaan euroon ja liikevaihto 102 miljoonaan euroon. Operatiivinen liikevaihto, -voitto ja nettotulos kasvoivat konsernin kaikissa toimintamaissa Suomessa, Virossa ja Romaniassa.

Liikevaihdon kasvu selittyy hakkuumahdollisuuksien kasvulla ja puun hyvällä kysynnällä. Pääosa yhtiön liikevaihdosta – 95 miljoonaa euroa – muodostui puun myyntituloista. Puun luovutusmäärä – runsaat 3 miljoonaa kuutiota ­– oli edellisvuoden tasolla, mutta luovutusten keskihinta oli korkeampi. Puukaupassa tehtiinkin uusi ennätys.

”2017 oli Tornatorille kannattavan kasvun sekä toiminnan ja tekemisen vuosi. Ostimme uutta metsämaata yli 30 000 hehtaaria Suomessa ja Virossa”, toimitusjohtaja Sixten Sunabacka arvioi.

Ostojen myötä yhtiön metsäomaisuuden arvo nousi liki 1,4 miljardiin euroon.

Alkaneesta vuodesta Sunabacka odottaa vilkasta puukaupan suhteen sekä Itämeren ympäristössä että Romaniassa. Leuto talvi voi kuitenkin hankaloittaa puun korjuuta ja vaikuttaa puun luovutusmääriin ja sitä kautta alkuvuoden liikevaihtoon.