Turve edelleen edullisin

Energiaviraston mukaan metsähake oli toiseksi edullisin voimalapolttoaine huhti-kesäkuussa. Turpeen ja metsähakkeen kilpailukykyä on parantanut valmisteveron alentaminen, joka samanaikaisesti nosti metsähakesähkön tukea.

Turve oli edullisin chp-voimalaitosten pääpolttoaine tämän vuoden huhti-kesäkuussa, Energiavirastosta kerrotaan. Metsähake oli toiseksi edullisin ja kolmanneksi edullisinta oli kivihiili.

Jos tarkastellaan vain nimellishintoja, järjestys on päinvastainen. Mutta kun hintoihin lisätään turpeen ja kivihiilen lämmöntuotannon valmisteverot ja päästöoikeuden hinta sekä metsähakesähkön tuki, nousi turve edullisimmaksi.

Turpeen ja metsähakkeen kilpailukykyä on parantanut valmisteveron alentaminen, joka samanaikaisesti nosti metsähakesähkön tukea. Alennus tuli voimaan maaliskuun alussa.

Pääpolttoaineiden hinnat olivat toisella neljänneksellä alhaisemmat kuin vuotta aiemmin. Turpeen hinta oli laskenut liki 8 prosenttia (huolimatta valmisteveron korotuksesta), kivihiilen 5 prosenttia ja metsähakkeen reilut 4 prosenttia.

METSÄLEHTI

Puukauppa Puukauppa

Kuvat