UPM keskeyttää toimitukset Venäjälle, jatkaa puun tuontia

Venäjän ja Ukrainan osuus UPM:n liikevaihdosta oli viime vuonna noin kaksi prosenttia.

UPM on päättänyt keskeyttää toimitukset Venäjälle toistaiseksi. Yhtiön toiminta Venäjällä kuitenkin jatkuu, samoin puun tuonti Suomeen.

UPM:n mukaan metsäteollisuuteen ei vielä kohdistu suoria kansainvälisiä pakotteita, mutta rahoitussektorin pakotteet saattavat vaikuttaa UPM:n tai sen asiakkaiden liiketoimintaan ja rahaliikenteeseen Venäjällä.

”Nykyisten ja mahdollisten tulevien pakotteiden ja vastapakotteiden täysimääräinen vaikutus tiedetään vasta tilanteen kehittyessä. UPM seuraa tilannetta tarkasti ja tekee jatkopäätöksiä tarpeen mukaan”, yhtiö tiedottaa.

UPM Raflatacilla on 13 henkeä työllistävä jakeluterminaali Kiovan alueella Ukrainassa, ja se on toistaiseksi suljettu. Venäjällä UPM työllistää 800 henkilöä, joista valtaosa työskentelee Tshudovon vaneritehtaalla. Se toimii tällä hetkellä normaalisti.

Vuonna 2021 Venäjän ja Ukrainan yhteenlaskettu osuus UPM:n liikevaihdosta oli noin kaksi prosenttia. Yhtiön varoista oli Venäjällä alle prosentti, ja alle 10 prosenttia yhtiön puunhankinnasta Suomeen tapahtui Venäjältä.

UPM kertoo aloittaneensa humanitaarisen avun ja materiaalituen toimittamisen Ukrainaan.

Stora Enso ilmoitti eilen keskeyttävänsä toistaiseksi kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa