UPM myy suljetun Myllykosken-tehtaan höyryntuotantolaitteet Saksaan

Kauppa oli pettymys Suomen Bioetanolille, joka on suunnitellut ostavansa Myllykosken tehdasalueen.

Metsäyhtiö UPM on tehnyt energiayhtiö Blue Energy Europen (BEE) kanssa ehdollisen sopimuksen lämmön toimittamisesta UPM:n Hürthin tehtaalle Saksaan.

Sopimuksen mukaan UPM myy BEE:lle lakkautetun Myllykosken-tehtaan höyrykattilan, turbiinin ja generaattorin. BEE siirtää laitteet Saksaan ja alkaa toimittaa höyryä UPM:n tehtaalle.

UPM:n tiedotteessa kerrotaan, että sopimuksen odotetaan toteutuvan viimeistään vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla.

”Tämä mahdollisuus on kiinnostava meille sekä taloudellisesti että ympäristösyistä. BEE:n lämmöntuotanto on biomassapohjaista, jonka vuoksi sen fossiiliset hiilidioksidipäästöt ovat nolla. Lisäksi sopimus laskee Hürthin tehtaan energiakustannuksia”, kertoo UPM Paper ENAn sanomalehtipapereista vastaava johtaja Anu Ahola tiedotteessa.

Kouvolan Sanomien mukaan kauppa oli pettymys Suomen Bioetanolille, joka on suunnitellut ostavansa Myllykosken tehdasalueen perustaakseen sinne uuden biopolttoainelaitoksen.

Suomen Bioetanolin toimitusjohtaja Aate Laukkanen arvioi Kouvolan Sanomille, että uuden höyryvoimalaitoksen rakentaminen maksaisi 55–60 miljoonaa euroa. Laukkanen ei osaa vielä sanoa, joudutaanko suunnitelmat uudesta biotehtaasta hylkäämään kokonaan.

METSÄLEHTI