UPM valitsi Rotterdamin uuden biojalostamonsa sijaintipaikaksi, Kotka pettyi

Yhtiön mukaan toimintaympäristö on Rotterdamissa suotuisampi kuin Kotkassa.

UPM on valinnut Hollannin Rotterdamin mahdollisen uuden biopolttoainejalostamonsa sijaintipaikaksi. Näin toisena vaihtoehtona ollut Kotka joutui pettymään.

Yhtiön mukaan toimintaympäristö on Rotterdamissa suotuisampi kuin Kotkassa. Lopullisen päätöksen kanssa yhtiö ei kuitenkaan aio hätiköidä.

”Nykyinen investointiympäristö on hyvin haastava merkittäville uusille hankkeille niin resurssoinnin, aikataulujen kuin kustannustenkin näkökulmasta. Tästä syystä emme suunnittele tekevämme asiassa päätöksiä ennen tämän vuoden loppua”, toimitusjohtaja Jussi Pesonen toteaa tilinpäätöstiedotteessa.

Suunnitellun biojalostamon vuotuinen kapasiteetti olisi 500 000 tonnia uusiutuvia polttoaineita, mukaan lukien lentopolttoaine.

Myös Neste päätti viime vuonna sijoittaa oman mahdollisen biojalostamonsa Rotterdamiin. Tuolloin toisena vaihtoehtona oli Porvoo.

 

Kommentit (2)

  1. Panu

    Harkittu ajoitus ilmoitukselle. Lisää voi olla tulossa jos lakko jatkuu.

  2. Metsäkupsa

    Ei tänne kannata investoida, vakausetukin uskon puolella. Pariliiketoiminnot tappiollisia, joten yhtiön kannalta paperitehtaiden alasajo liiketaloudellisesti järkeenkäyvä. Joten sulkemiset eivät pitäisi olla kenellekään jatkossa yllätys. Jos veikata saa, niin lakkoilevat tehtaat etusijalla, Suomessa ainoastaan tehtaat UPM:lla lakossa. Semmoista pullistelua täällä.

Puukauppa Puukauppa