UPM vastaa MTK:n väitteisiin metsäyhtiöiden puunostokampanjoista

Metsälehti uutisoi viime viikolla MTK:n puumarkkinakatsausksesta, jossa kerrottiin metsänomistajien hämmentyneen metsäyhtiöiden puunostokampanjoinnista. Nyt UPM vastaa MTK:n väitteisiin.

MTK kirjoitti puumarkkinakatsauksessaan 6.2.2024 metsäyhtiöiden markkinoinnista, ja kirjoituksessa todettiin yksipuolisesti, että sen ”tarkoitus on yksinkertaisesti palvella vain yhtiöiden etuja”. UPM:n edustajana haluan tuoda esille myös meidän näkökulmamme.

Suomalainen metsänomistaja on UPM Metsän tärkein asiakas. Hankkimastamme noin 20 miljoonasta puukuutiometristä valtaosa on peräisin suomalaisten perheiden tai yksityishenkilöiden metsästä. Teemme heidän kanssaan vuodesta toiseen puukauppaa, ja uusiutuvan raaka-aineen eli puun saanti tulevaisuudessa ratkaistaan sillä, miten toimimme niin metsän kuin metsänomistajan hyväksi: hyvin hoidettu metsä jatkaa kasvuaan, ja tyytyväinen asiakas palaa puukaupoille.

Tavoitteemme on, että hoidamme asiakkaidemme metsiä niin, että puuta on saatavissa fossiilisten raaka-aineiden korvaajaksi myös tulevaisuudessa vähintään yhtä paljon kuin nykyisin. Oma historiamme ulottuu yli 100 vuoden taakse, ja ilman hyvää asiakas- ja metsänhoitolähtöistä mallia olisimme myös ilman raaka-ainetta.

UPM Metsän toiminta perustuu pitkäkestoiseen yhteistyöhön metsänomistajien kanssa. Siinä tuomme asiantuntijuutemme, tuotteemme ja palvelumme metsänomistajan käytettäviksi. Osaamisemme perustuu vahvasti yhtiön omistamien 522 000 metsähehtaarin pitkäaikaiseen hoitoon ja tutkimustyöhön. Vastuullamme on tarjota metsänomistajalle parhaat vaihtoehdot, joista valita. Metsänomistajan vastuulla on tehdä päätöksiä, jotka vastaavat hänen arvomaailmaansa ja tavoitteitaan.

Metsänhoitopalveluiden lisäksi asiakkaamme saavat myös puukaupallisia etuja, kuten kumppaneille maksettava takuuhinta joulukuun alun ja toukokuun lopun välillä tehdyille puukaupoille. Kokemuksemme ja saamamme palautteen perusteella takuuhinta koetaan hyväksi ja todelliset hintamuutokset puumarkkinassa huomioivaksi. Takuuhinnalla varmistetaan, että metsänomistaja voi tehdä puukaupalliset päätökset metsänhoidollisesti oikeaan aikaan. Näin metsä jatkaa tuottamista parhaalla mahdollisella tavalla.

Metsänomistajan etu on myös yhtiön etu. Jatketaan yhdessä matkaamme kohden hyvin hoidettuja metsiä, joiden tarjoamista hyödyistä pääsemme nauttimaan myös tulevaisuudessa!

Janne Kiiliäinen
johtaja, yksityispuukauppa, UPM Metsä

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat