UPM:n tulos jatkoi kasvuaan toisella vuosineljänneksellä

Yhtiö on hyötynyt sellun korkeammista hinnoista ja hyvistä markkinoista.

Metsäyhtiö UPM jatkaa kasvuaan. Yhtiön puolivuosikatsauksen mukaan markkinakysyntä on ollut hyvää ja toimitusten määrä on kasvanut suurimmassa osassa yhtiön liiketoiminnoista. Erityisesti sellun tuotannosta on saatu hyviä tuloksia.

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto oli vuoden toisella neljänneksellä 270 miljoonaa euroa, mikä on 2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kasvua on tapahtunut myös tarkasteltaessa puolivuotisjaksoja. Tämän vuoden tammi–kesäkuussa liikevoitto oli 575 miljoonaa euroa, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

”Liiketoimintamme tekevät hyvää tulosta, ja rahavirtamme ja taseemme ansiosta voimme samanaikaisesti jakaa osinkoa sekä investoida kannattavaan kasvuun. Katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen ja mahdollisuuksiimme luoda arvoa biotaloudesta”, kertoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen tiedotteessa.

Yhtiön mukaan viime vuosien kasvuhankkeet ovat onnistuneet hyvin. Toisen neljänneksen aikana parannettiin Lappeenrannalla sijaitsevan Kaukaan sellutehtaan tehokkuutta ja kilpailukykyä sekä lisättiin Tampereella UPM Raflatacin erikoistarrakapasiteettia.

Kysynnän kasvun odotetaan jatkuvan useimmissa liiketoiminnoissa. Aikakaus-, sanomalehti- ja hienopapereiden kysynnän puolestaan odotetaan laskevan.

Uruguayhyn suunnitellaan jo toista sellutehdasta.

”Keskustelut jatkuvat Uruguayn hallituksen kanssa infrastruktuurin kehittämisestä ja muista paikallisista edellytyksistä mahdollista sellutehdasinvestointia ajatellen”, Pesonen sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa