UPM:n työtaisteluun lisää kierroksia, Teollisuusliitto asettaa yhtiön saartoon

Saarron aikana liiton jäsenet eivät mene lakossa oleville tehtaille töihin.

Teollisuusliitto on asettanut UPM:n lakossa olevat tuotantolaitokset saartoon. Saarto alkaa 8.2. ja on voimassa toistaiseksi.

Saarron aikana Teollisuusliiton jäsenet eivät mene sellaisille UPM:n tehtaille töihin, joihin Paperiliitto on julistanut lakon. Näin tehtailla ei ole esimerkiksi mahdollisuutta huoltaa ja kunnossapitää laitteistoaan ulkopuolisen työvoiman avulla.

Saarto ei koske UPM Plywoodin ja UPM Timberin liiketoimintoja. Niiden kanssa Teollisuusliitolla on voimassa olevat työehtosopimukset.

Tukitoimille ei ollut Teollisuusliiton mukaan vaihtoehtoja. Liiton mukaan UPM on ryhtynyt heikentämään niiden työntekijöiden työehtoja, jotka ovat joutuneet käräjäoikeuden turvaamistoimen nojalla töihin.

”UPM on hyödyntänyt käräjäoikeuden päätöksen täysimääräisesti ryhtymällä heikentämään töihin pakotettujen työehtoja. Paperiliiton antaman selvityksen perusteella UPM ei enää noudata lukuisia sellaisia päättyneen työehtosopimuksen määräyksiä, jotka vaikuttavat myönteisesti työntekijöiden ansioihin. Tilaisuus teki yhtiöstä varkaan”, sanoo Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Helsingin käräjäoikeus päätti tammikuun lopulla, että Paperiliiton tulee lopettaa sellaiset työtaistelutoimet UPM:n tehtailla, jotka vaarantavat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiset toiminnot. Turvaamistoimi koskee UPM:n ja sen tytäryhtiöiden voimalaitoksia ja vedenkäsittelyä Jämsänkoskella, Lappeenrannassa, Kouvolassa, Raumalla ja Valkeakoskella sekä vedenkäsittelyä Pietarsaaressa.

UPM:n paperiteollisuudessa työtaistelu on jatkunut vuoden alusta. Myös AKT osallistuu työtaisteluun saarrolla satamissa.

Lisää aiheesta: Paperiliiton mukaan työmarkkinatilanne on kriittinen

Kommentit (1)

  1. Panu

    Luonteva päätös lakolle lienee, että paperikoneita ei enää käynnistetä uudellleen ja lakossa olevien ei enää tarvitse palata töihin. Kannattavalle sellu- ja kartonkibisnekselle väännetään jonkinlainen sopimus.

Puukauppa Puukauppa