Venäjälle ensimmäinen paperikone 20 vuoteen

Segežan uusi paperikone Karjalassa tuottaa 110 000 tonnia säkkipaperia vuodessa.

Venäjän ensimmäinen uusi paperikone yli 20 vuoteen on otettu käyttöön Segežassa Venäjän Karjalassa, kertoo Petroskoissa ilmestyvä Karjalan Sanomat. Segežan kombinaatti lisää näin säkkipaperin tuotantoa 110 000 tonnilla vuodessa.

Päätöksen hankkeen toteuttamisesta teki lehden mukaan Karjalan satavuotispäivän valmistelua valvova valtionkomissio. Hanke päättää Segežan sellu- ja paperikombinaatin modernisoinnin toisen vaiheen.

”On hyvin tärkeätä, että sellu- ja paperikombinaatilla valmistetuille tuotteille on kysyntää, kun 70 prosenttia paperista menee vientiin 60 maahan. Toivottavasti sellu- ja paperikombinaatin modernisoinnin myötä paranee Segežan kaupungin taloudellinen tilanne”, Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrušev totesi koneen käynnistämisen juhlallisuuksissa.

Karjalan tasavallan äskettäin valitun uuden päämiehen Artur Parfentšikovin mielestä paperikoneen käynnistäminen on merkittävä askel ”ajanmukaisen metsäteollisuuden klusterin perustamisessa, raakapuun syväkäsittelyssä ja yleensä tasavallan teollisuuden kehityksessä”.

Segežan sellu- ja paperitehdas on osa Segezha Group -konsernia, joka on venäläisten ja eurooppalaisten metsäalan yritysten omistama holding-yhtiö. Konsernilla on vuokralla metsää 5,5 miljoonaa hehtaaria, josta pääosa FSC-sertifioitua.

Korjattu otsikkoa ja jutun alkua 11.57

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa