Vapo Terra myy Turengin pellettitehtaan Versowoodille

Tehtaan kahdeksan työntekijää siirtyvät Versowoodin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kauppahintaa ei julkisteta.

Neova Oy:n (ent. Vapo) tytäryhtiö Vapo Terra Oy ja Versowood Oy ovat sopineet kaupasta, jolla Vapo Terra myy Turengin pellettitehtaan Versowood Oy:lle. Kaupan on määrä toteutua vuodenvaihteessa.

Turengin pellettitehtaan kahdeksan työntekijää siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Vapo Terra ja Versowood ovat alustavasti neuvotelleet myös kaupasta, jolla Vapo Terra myisi Vilppulan pellettitehtaan tuotantokoneet Versowoodille vuonna 2025 siinä tapauksessa, että tehtaan raaka-aineen ja kuivausenergian saatavuus loppuisi.

Vapo Terran liiketoimintastrategian mukaan se keskittyy jatkossa entistä enemmän omistamiensa maa-alueiden arvon nostoon mm. luvittamalla maille aurinko- ja tuulivoimapuistoja. Kaupalla vapautetaan pääomia tähän toimintaan.

”Tänään tehdyllä liiketoimintakaupalla vahvistamme pellettiliiketoimintaamme. Turengin tehdas on ollut pitkään Riihimäen sahan tärkeä asiakas purutoimituksien osalta, ja tehdyllä kaupalla pellettituotantomme kasvaa lähes 100 000 tonniin”, Versowood Oy:n toimitusjohtaja Ville Kopra toteaa tiedotteessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa