Vapon liikevaihto kääntyi nousuun

Tulevan vuoden aikana yhtiö aikoo investoida turpeeseen pohjautuvien teknisten hiilten tuotantoon.

Vapon liikevaihto on kääntynyt selvään nousuun monta vuotta jatkuneen laskun jälkeen. Viimeisen vuoden aikana liikevaihto kasvoi 7 prosenttia ja oli tilikauden lopussa 419,8 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi lähes kolmanneksella ja oli nyt 26,3 miljoonaa euroa.

Polttoaineita sekä lämpöä ja sähköä saatiin myytyä huomattavasti enemmän kuin edellisenä vuonna. Lisäksi kaikki konsernin liiketoiminnot paransivat kannattavuuttaan.

Energiaturpeen kohdalla jouduttiin turvautumaan pitkälti ylivuotisiin varastoihin huonojen säiden ja muiden olosuhteiden takia.

Yhtiön rakenteessa muutoksia

Vapo uudisti liiketoimintamalliaan toukokuun alusta. Uudessa mallissa on kolme divisioonaa: kasvattamiseen, kierrättämiseen, turveraaka-aineen tukkukauppaan ja eläinkuivikkeiden tuotantoon erikoistunut Grow & Care, kiinteiden polttoaineiden sekä lämmön ja sähkön tuotantoon erikoistunut Energy sekä turpeesta ja muista luonnonmateriaaleista uusia tuotteita kehittävä New Businesses.

Tulevan vuoden aikana Vapo aikoo investoida turpeeseen pohjautuvien teknisten hiilten tuotantoon. Ympäristölupia ei ole vielä saatu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa