Vapon turve lentää Tuntemattomassa sotilaassa

Kotimainen turve soveltuu hyvin räjäytyskohtausten tehostemateriaaliksi.

Tuhat kuutiota Vapon tuottamaa turvetta tehostaa Tuntemattoman sotilaan uusinta elokuvaversiota. Turvetta on käytetty erikoistehosteena elokuvan räjäytyksissä ja maisemoinnissa.

Turve soveltuu räjäytyskohtausten tehostemateriaaliksi hyvin, sillä seulottuna se on pehmeää, mustaa ja kivetöntä. Sataprosenttisena luonnontuotteena sitä ei myöskään tarvitse siivota kuvauspaikoilta.

Vapo Oy:stä tuli Tuntematon sotilas -elokuvan kumppani, sillä yhtiön ja elokuvan  tarinat liittyvät saumattomasti yhteen. Sotien aikana Vapolla oli merkittävä rooli maan huoltovarmuuden ylläpidossa.

Toisen maailmansodan sytyttyä Suomen kauppatiet katkesivat ja polttoainetilanne alkoi nopeasti kiristyä. Valtioneuvosto keskitti tuolloin valtion laitosten polttoaineiden hankinnan 26.1.1940 annetulla asetuksella laajentamalleen Rautatiehallituksen Puutavaratoimistolle, josta tuli sittemmin Valtion Polttoainetoimisto eli Vapo.

Yhtiö toimitti sodan aikana halkoja ja turvebrikettejä niin kaupunkien, kasarmien, veturien kuin laivojenkin polttoaineiksi.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.