Veljekset Vaara korjasi koronavuodelta hyvän tuloksen

Jatkojalosteiden valmistus varastoon oikeaan osunut veto.

Tervolalaisen Veljekset Vaara -konsernin viime vuoden liikevaihto kasvoi yli kolmella miljoonalla 29,7 miljoonaan euroon.

Liiketulos kasvoi 0,35 miljoonalla 1,9 miljoonaan euroon ja viimeisen rivin nettotulos 0,23 miljoonalla 1,4 miljoonaan.

Toimitusjohtaja Jussi Vaara toteaa vuoden alun olleen hintatasoltaan heikko, mutta lopulta korona avitti hyvään tulokseen.

”Reagoimme huonoihin hintoihin niin, että päätimme höyläyksen ja maalauksen kautta tehdä varastoa kevätsesonkia varten. Ratkaisu osoittautui hyväksi, sillä huhtikuussa alkoi näkyä, että koronan vaikutus on selkeästi myönteinen ja meillä oli iso varasto mistä myydä tavaraa nousevin hinnoin.”

Omavaraisuusaste sen sijaan laski 10,7 prosenttiyksiköllä 31,2 prosenttiin. Kokonaisvelat tilikauden lopussa olivat 15,2 miljoonaa euroa.

”Tämän vuoden maaliskuussa valmistui historian suurin, 15,5 miljoonan euron investointi lamellihirsitehtaaseen. Se näkyy kovana lainataakkana ja omavaraisuuden laskuna.”

Veljekset Vaara -konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi puunhankintayhtiö Vaaran Metsä ja lamellihirsiaihioita valmistava Vaaran Palkki. Pääartikkeli on pintakäsitelty pintaverhouslauta. Jatkojalosteiden osuus on noin 70 prosenttia myynnistä.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat