Veljekset Vaaran liikevaihto kasvoi, tulos supistui

Pitkä investointiputki loppusuoralla.

Tervolassa toimivan puunjalostuskonserni Veljekset Vaaran liikevaihto kasvoi viime vuonna 4,1 miljoonalla 43,8 miljoonaan euroon.

Liiketulos sen sijaan supistui yli miljoonalla eurolla 5,3 miljoonaan, ja alimman rivin nettotulos samaten noin miljoonalla 3,9 miljoonaan.

Yhtiön omavaraisuusaste nousi 6,4 prosenttiyksiköllä 39,9 prosenttiin. Velkaa oli tilikauden lopussa 21,4 miljoonaa euroa.

Kaksi vahvaa tilivuotta

Vaikka tulosluvut supistuivat, niin Veljekset Vaaralla on takanaan kaksi poikkeuksellisen hyvää tilivuotta, kuten sahayhtiöillä pääsääntöisesti. Toimitusjohtaja Jukka Vaaran mukaan tuloksen supistuminen johtui nousseista puukustannuksista ja laskeneista myyntihinnoista.

Yrityksen tase vahvistui, mutta ei samalla voimalla kuin usealla muulla sahayhtiöllä koronasuhdanteessa.

”Pitkä investointiputki selittää omavaraisuuden maltillista kehitystä, mutta investoinnit ovat nyt loppusuoralla.”

Konserni on investoinut neljä miljoonaa euroa uusiin kamarikuivaamoihin.

Jukka Vaara pitää sahateollisuuden suhdannenäkymiä heikkoina.

”Odotuksissa ei ole lähiajoille parantumista ja elpyminen saattaa mennä ensi vuoden puolelle.”

Välillisesti kannattavuusapua voi tulla kuiduttavasta teollisuudesta, jossa suhdannekäänne on ollut vielä jyrkempi. Jos kuiduttavan teollisuuden kuitupuun ostot vähenevät, niin se Vaaran mukaan tasoittaa myös tukkipuun hintoja.

Veljekset Vaara on nimensä mukaisesti Vaaran suvun omistama perheyhtiö. Konserniin kuuluu emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöinä hirsiaihiovalmistaja Vaaran Palkki ja puunhankintayhtiö Vaaran Metsä. Yritys käyttää vuodessa noin 200 000 kuutiota mänty- ja kuusitukkia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa