Veroasioiden sähköinen valtuutus muuttuu

Verohallinto suosittelee uuden Suomi.fi-valtuuden käyttöönottoa.

Verohallinnon tämän syksyn uudistukset tuovat muutoksia myös metsäyrittäjien eli toiminimellä liiketoimintaa harjoittavien metsänomistajien veroasiointiin. Oma vero -palvelun sisältö laajenee niin, että kirjanpitäjän avulla palvelun kautta veroasioitaan hoitavien metsäyrittäjien pitää valtuuttaa kirjanpitäjänsä uudelleen sähköisesti.

Valtuutus on haettava joko Suomi.fi- tai Katso-palveluissa lokakuun loppuun mennessä tai muuten kirjanpitäjän pääsy metsäyrittäjän tietoihin Oma vero -palvelussa katkeaa.

”Verohallinto suosittelee uuden Suomi.fi-valtuuden käyttöönottoa. Jos metsäyrittäjällä ei ole käytössään esimerkiksi henkilökohtaisia pankkitunnisteita tai kirjanpitäjän yritysmuoto on jokin muu kuin yhtiö tai toiminimi, jatketaan Katso-tunnisteella”, kertoo Verohallinnon viestintäsuunnittelija Juha Kartano.

Kartanon mukaan Suomi.fi on Katso-tunnistetta yksinkertaisempi palvelu, joten sen on tarkoitus helpottaa sähköistä veroasiointia. Suomi.fi toimii myös yksityishenkilöiden välillä. Sen avulla esimerkiksi iäkäs metsänomistaja voi valtuuttaa lapsensa hoitamaan veroasiointiaan sähköisesti.

Monet metsänomistajat hakevat oman metsäveroilmoituksensa täyttöön apua tutulta metsäasiantuntijalta. Saman pöydän ääressä tapahtuvaan veroilmoituksen täyttöapuun ei edelleenkään tarvita erillistä valtuutusta.

Metsäverotuksessa ensi vuonna tapahtuvista muutoksista kerrotaan lisätietoa Verohallinnon verkkosivuilla 26. syyskuuta lähetettävässä videolähetyksessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat