WRI viime vuodesta: Tukinhinnat laskivat useimmilla hinta-alueilla

Merkittävin lasku Pohjois-Amerikan länsiosissa, Baltian maissa ja Keski-Euroopassa.

Korkojen ja inflaation nousu sekä yleinen markkinaepävarmuus ja taantuman pelko vähensivät asuntorakentamisen ja remontoinnin aloituksia viime vuoden toisella puoliskolla, metsäteollisuuden maailmanmarkkinoita analysoiva Wood Resources International kertoo tiedotteessaan.

Heikko sahatavaramarkkina on johtanut alentuneisiin tukinhintoihin useimmilla mantereilla.

Maiden omissa valuutoissa mitaten merkittävimmät hinnanlaskut viime vuoden alku- ja loppupuoliskon välillä tapahtuivat Pohjois-Amerikan länsiosissa, Baltian maissa ja Keski-Euroopassa.

Tukin dollarimääräinen globaali hintaindeksi, joka käsittää maailmanlaajuisesti 21 avainaluetta, on pudonnut viime vuoden toisen neljänneksen ennätystasolta vuoden viimeiselle neljännekselle kahdeksan prosenttia.

Europainotteinen Euroopan tukin hintaindeksi on laskenut samassa ajassa kuusi prosenttia. Laskusta huolimatta nykyiset tukinhinnat ovat silti lähellä korkeinta tasoaan 20 vuoteen.

Viiden viime vuoden aikana Euroopan tukinhinnat ovat heiluneet dramaattisesti. Hintaindeksi nousi 47 prosenttia vuoden 2020 kuopasta viime vuoden ennätystasoon.

Hintaepätasapaino Euroopan pohjoisen, keskisen ja itäisen alueen välillä on myös muuttunut. Vuonna 2020 ero matalan hinnan pohjoisen ja korkean hinnan keskisen Euroopan välillä oli vielä pieni. Viime vuonna hintaero oli revennyt jo merkittäväksi, koska pohjoisen Euroopan hintamuutokset olivat suhteellisen vaatimattomia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa