Keskustelut Tekniikka 14″ laippa

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • 14″ laippa

  Miksi kaikki pikku moottorisahatkin myydään 14″ laipalla?Amerikan vaikutusta?Ehkä mökkiläiset,jos harrastavat puupinnojen sahausta hyötyvät pidemmästä laipasta.Mielstäni erilaisissa rakennus-ym hommissa 12″ laippa on näppärä.Ensiharvennuksilla pärjää hyvin 13-tuumaisella ammattisahalla

 • Itäsuomen Antti

  Ekana tulis mieleen ihan vaan myyntikikka. Laipanvaihto isompaan, erilaiseen laippaan kasvattanee teräketjujen ja -laippojen myyntiä.

  Ne jotka tahtoo kuitenkin 13 tuumasen laipan niin ostaa sen jolloin syntyy myyntiä lisää kun kaupataan ketjut siihen mukaan. Taas sitten ne jotka ei osta sitä lyhkästä laippaa, joutuu ostamaan ”vähän” kalliimman ketjun josta kauppiaalle jäävä kate on aavistuksen isompi.

  Joo siis ameriikan mallia. Käytännössä yhden tuuman eroja en oo laittanu merkille sahatessa. Olen tottunu käyttämään 13 tuuman laippaa ja eron käsittelyssä huomaa vasta kun laittaa tilalle 15 tai 17 tuumasen laipan. Ehkä sen huomaa nopeammin jos sahaa tukkipuuta laipan pituudelta.

  Tuo 14 tuumainen laippa puoltaa kyllä paikkaansa jo meinaa myöhemmillä harvennuksille. Ainakin täällä nuo tyvet on just sen verran paksuja että 13 tuumanen laippa on sillon ihan pikkuisen liian lyhyt.

  tamperelainen

  Ihmettelen lähinnä noissa mökkiläis-moposahoissa noita 14-tuuman laippoja.Pitkä laippa heikentää aavistuksen tehoa,lisää tapaturman vaaraa ja vähentää pikkusahan näppäryyttä esim remonttihommissa.
  Niillä ei ole mitään asiaa ensiharvennuksille saati tukkimetsään.
  Itä-Suomen Antti saattaa olla oikessa-että taustalla on kaupallista ajattelua

  Pähkäilijä

  Yhtään 14″ laippaa kun ei ole niin omakohtaiset kokemukset puuttuvat. Pikkuisessa askartelusahassa (020 tilhi) on 12″ laippa ja se on näppärä käyttää, vielä kun sahakin on kevyt voi sen ottaa mielellään mukaan jos jotain pientä tarviaa pätkätyöstää. Isommassa mölysahassa on originellinä 13″ mutta pinosta rangansahuuseen 20″. Kuitenkin tuo laipanvaihto kun on niin nopea toimenpide kulkee sahalaatikossakin siksi aina toinen laippa ja ketju mukana.

  koutus

  ECHO näyttää ainakin esitteen mukaan käyttävän vain 12″ ja 13″-
  laippoja. Shindaiwalla myös lyhyitä laippoja. Omaa kokemusta noista merkeistä ei ole, mutta niiden viiden vuoden takuu kiinnostaa.

  MIKANDER

  Itse sahalin 2,vuotta sitten talon.
  TILHELLÄ missä oli 14.tuumanterälevy.
  Malli 260 TILHI hyväsahata 14.terälevey.
  ihan ok sahata.
  muuten TILHI täysin moposaha.
  verattuna huskaan 55o-560XP.versiot.

  lastunraapija

  14 tuuman laippaa myydään eniten pienikokoiselle 3/8 jakoiselle ketjulle polttopuusahaukseen. Sahapukilla pidempi laippa sallii helpomman pääsyn pukin sarvien väliin kuin lyhyt laippa ja puunippu saa olla isompi kuin lyhyemmällä laipalla.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)