Keskustelut Metsänomistus 2019 metsäverotus

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • 2019 metsäverotus

    Merkitty: 

    Näin pyhäiltana oli hyvää aikaa täyttää metsäveroilmoitus ja samalla palautella mieleen mennyttä vuotta.  Viime vuoden puukaupat olivat kaikki harvennushakkuita, joista puunmyyntituloja kertyi 20 000 e, suurin osa hankintakauppaa.  Tulopuolella kirjautui lisäksi rapiat pari tonnia kemeratukia.

    Vuosi oli hoitopainotteinen.  Se näkyi myös siinä, että menoja oli kertynyt yli 12 000 e, suurimpana eränä hankintapuiden hakkuuta ja ajosta maksetut laskut, lisäksi lannoitteita, yrittäjällä teetettyä taimikonhoitoa ja tietysti ne jokavuotiset pikkusälät;  tiemaksuja kolmesta tiestä, tarvikkeita, bensakuluja, matkakuluja, työhuonevähennys,  myel-maksuja yms.

    Lopuksi kun huomioi puunostajan tekemät ennakonpidätykset ja passasi varausten tuloutuksen sopivaksi, niin jäännösveroa on tiedossa reilu euro -eiköhän siihen  jostakin rahat löydy syksyllä.

    Talousmielessä 2019 ei ollut mikään huippuvuosi.  Kuitenkin metsässä sai puuhastella monta mukava hetkeä, laiteltua nuoria metsiä kasvukuntoon ja tuli myös työllistettyä tuttuja hyviä korjuu- ja raivaussahayrittäjiä.

    Veroilmoituksen täyttöön meni aikaa parisen tuntia.  Pähkäilyä ja tietojen naputtelua ohjelmaan, josta lomake sitten lähti suoraan napin painalluksella verottajalle.  Kyllä nykyohjelmat ovat käteviä , että ei ole ikävä niitä aikoja kun kuitteja laski käsipelillä ruutupaperille ja siitä siirsi lukuja 2c-lomakkeelle jonka sitten piti vielä muistaa postittaakin.

  • jees h-valta

    Vuosi 2019 oli ehdottomasti huippuvuosi metsässä minun kohdalla. Liki viiskytä tonnia metsätuloa mutta menoa myös lähes puolet siitä eli reilu parkytä tiehen ja vähän muuhun. ALV eniten kraapaisee kun yli viisi tonnia antaa tililtä pois mutta se kuuluu pelin henkeen. Kyllä nyt vain +-tulosta metsästäkin. Emohan tuon veroilmoituksen laatii valmiilla metsäohjelmalla ja esittää minulle valmiit tulostukset. Taisi hän tosiaan pari-kolme tuntia koneella istuskella. Eniten varmaan ajopäiväkirjan ohjelmalle ajoa käsikirjalta.

    Jätkä

    Luulisi, että puotipuksu olisi oppinut edes tietokoneen käytön hortoillessaan tiskin takana asiakkaita odotellessaan. Mutta ei – ei sen vertaa ole älliä möllissä, että valmiita kaavakkeita osaisi itse täyttää!

    Tolopainen

    Näyttää veroprosentti jäävän parinkymmenen kantturoihin. Metsä verkon verotiedoista on helppo poimia tulot ja matkatiedot. Vajaa kymppi alvia, uudesta kaupasta ehtinee tulla rahat.

    ROKS ROKS

    Ei huolta Yrittäjä-metsänomistaja verottajan suhteen, vaikka sinulta sitä reilua euroa ei löytyisikään, sillä alle 10€ jäännosveroja ei peritä (näin ainakin osakeyhtiöiden kohdalla).

    Tolopainen

    Roks, roks juuripa niin, nyt puhun kilo euroista. On jotenkin sukkelampaa.

    jees h-valta

    Taidan olla niitä harvalukuisia näilläkin palstoilla Jätkä jotka ovat sentään ATK:n perusteet ihan koulutuksella käyneet hakemassa työn ohessa Porin ”kauppikselta”. Kyllä näitä palstoja saa ala-arvoisilla kommenteilla, ala-arvoisella järjellä ja koneen ala-arvoisella käyttöosaamisella pommitettua ihan mettäopiston open ”opeillakin”. Eipä täällä juuri muilta näe enää sellaista sekapaskaa kun erään ”opetukselliset” ja ”sähellykselliset”. Ihme kyllä edes se konesekamössö jo tainnut jäädä mutta käyttäjän mössö kyllä jäi vieläkin.

    ROKS ROKS

    Tolopainen, kommenttini olikin osoitettu Yrittäjä-metsänomistajalle  ja sen oli tarkoitus olla humoristinen. Ei taida upota mun huumori…

    Tolopainen

    Huumori täällä on aika kuivaa, mutta onneksi sitä on vähän. Omaveron sivulta voi katsoa veroilmoitusten palautusajat ja sieltä löytyy sähköiset ilmoituspohjat. Metsäveroilmoitus on erittäin helppo täyttää samoin alv vuosi ilmoitus. Tärkeintä  on, että palauttaa ajoissa, täydentää voi sitten tarvittaessa.

    mettämiäs

    ”Mutta ei – ei sen vertaa ole älliä möllissä, että valmiita kaavakkeita osaisi itse täyttää!”

    Jätkä onkin metsäverotuksen erikoisasiantuntijana antanut hyviä veroneuvoja ennenkin tällä palstalla; vaikkapa hankintapinon jakaminen eri vuosille…

     

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)