Keskustelut Tekniikka 339xp

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)
  • 339xp

    Tuli tuollainen löytö ostettua. Onko muilla palstalaisilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse en ole vielä päässyt tosi toimiin sahalla mutta vaikuttaa oikein pätevältä sahalta. Tässä on kyllä potentiaalia haastamaan 201:nen. Kierrokset ottaa rivakasta ja nätisti menee 20cm puuhun.

  • kuusessa ollaan

    Kyllä muuten käynnistää, pihapuukaatajat yleensä opettelevat käynnistämään sahan ketjujarru päällä sekä maassa, että puussa. Jotta rutiini muodostuu. Tietysti tosimiehet on sitten eri juttu…

    Jätkä

    Pihapuun kaatajilla on lähes pokkeuksetta pitkälaippaiset sahat, joita he käynnistävät mm maassa. Silloin on syytä pitää jarru päällä. Samoi silloin, kun kolluu puussa, on – varsinkin yläkahvasahan kanssa – syytä olla äärimmäisen varovainen.

    minä olen muutamassa puussa ollut ja minä en ole koskaan käynnistänyt sahaa siellä latvuksessa, vaan se on käynnistetty maassa.

    Pihapuunkaaatajat ovat pihapuunkaatajia, tosimiehet ovat tosimiehiä, mutta hekään eivät käynnistä sahojaan heittokäynnistyksellä.

    EDIT Perusopetuksen alussa, iskostetaan oppilaille se, että aina, kun kävellään ja saha käy, on ketjujarrun oltava päällä.

    Jos tekee sahatöitä ammatikseen ja aina käynnistää sahan ketjujarru päällä, niin epäilemättä kytkimiä joutuu korjailemaan normaalia useammin. Pystyn kuvittelemaan Tollon sahankäynnistyksen olevan suunnilleen niin, että takakädensijasta pidetään oikealla kädellä kiinni, samalla kaasua puristaen ja sahaa pukataan eteenpäin samaan aikaan vasemmalla kädellä repäistään käynnistyskahvasta. Se on kokolailla hullun hommaa!

    petep

    Sitä  naruakin voi nykiä monella tavalla. Olen tässä pihapiirissä nykäissyt muutamalle ruohonleikkurin käyntiin kun ei ”naapuri ” saanut konetta käyntiin . Ei ole voimalaji millään muotoa vaan täysin tekniikasta kiinni. Yksi oli viemässä konetta huoltoon kun ei kuulemma lähde millään käyntiin ja se lähti ensimmäisella nykäisyllä.

    Moottorisahaa en ole koskaan pidelly jalkojen välissä enkä mitään heittokäynnistyksiä harrastanut. En ole koskaan oikein tajunnut  tätä puolipuristinta. Jos pitää olla puolipuristin että jaksaa nykiä sahan käyntiin niin ei varmasti jaksa tankillista päivän aikana sahata.

    Tolopainen

    EDIT

    Jätkä

    petep. Kun et heitä sahaa käyntiin, etkä tue takakahvaa reisiä vasten, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Maassakäynnistämistä on joskus  (n. 100 vuotta sitten) ohjeistettu, ja jotkut luulevat, että takakädensijan rystysuoja on oikeaa jalkaterää varten. Se asento kuitenkin kysyy ristiselkää melko paljon, joeten sen käyttämisen ohjeistaminen on ollut loppu jo kauan.

    Meillä oli MTI- kuurssilla kavereita, joilta ei kuntoa puuttunut, olivat esin painon.nostajia, kuulantyöntäjiä, moukarinheittäjiä, puhumattakaan juoksijoista, tai hiihtäjistä Piirinmestaruustasolla. Oli yllättävää joidenkin kohdalla, kun he eivät kylmiltään saaneet käynnistimen narua riittävän nopeasti suoraksi. Toisaalla nuori nainen saattoi tempaista sahan käyntiin ilman mitään hypistelyitä.

    Puolipuristinta tai käynnistyksen keventäjää en ole koskaan ymmärtänyt. Jos normaalisahaa ei saa tavallisella ns. MUNAKÄYNNISTYKSELLÄ käyntiin, on aloittamassa omalle fysiikalleen liian vaikeaa hommaa. Naisille sopiva nuoto on MUNASARJA- käynnistys.

    petep

    Jätkän kanssa samoilla linjoilla joissakin asioissa  😀 Kyllä itsellä riittää kun saha on vasemmassa kädessä ja käsivarsi suoraksi alaspäin . On riittävän tukevasti ilman jalkoväliä  ja saha on lähtenyt  yleensä käyntiin ihan munattomasti.

    Jätkä

    Jos sahassa on kunnon puristukset ja se on kevyehkö, se kankealla käynnistäjäjjä keikkuu nykäistäessä. Nykäisy pitää olla nopea. On tapahtunut, että sahauskilpailussa kesken nkarsimisen saha n sammunut, mutta sahuri on nypännyt sahan ninn nopeasti käyntiin, että valvojat eivät ole huomanneet vääränlaista käynnistystyyliä. Kisan voitto on tullut, mutta väärä käynnistys olisi vienyt reilusti voiton.

    Kyllä noita leikki-käynnistyksiäkin on nähty. Yksi on sellainen, että saha otetaan oikeaan käteen narunuijasta ja siitä pitäen podotetaan saha kuin JOJO alaspäin. Jos harjoittelee tyyliä, se onnistuu, mutta en suosittele EDIT moista tyyliä. (Sahassa ei saa olla kunnon puristuksia)

    kuusessa ollaan

    Nykikääpäs vaikka järeämpää korkeapuristeista 60-kuutioista sahaa käyntiin ilman puolipuristinta, kyllä ihan ok varuste niissä. Ja säästää olkapäätä, jos vaikka on joskus kärsinyt sen vammasta.

    Itselle on tuo takakahva jalkojen välissä muodostunut tavaksi, saa tasaisen vedon aikaiseksi.

    pihkatappi pihkatappi

    Husqvarnaa pitää nykiä kylmänä vajaa kymmenen nykäystä. Sen jälkeen menee kotva että on kierrosherkkä ja kun alkaa vastaamaan kaasuliipasimeen niin on ilo sahata. Lämpöisenä voi tehdä sen heittokäynnistyksen. Itse teen kylmäkäynnistyksen jalkojen välistä ryyppy päällä sen vajaa kymmenen nykäystä viidessätoista sekuntissa, ryyppy pois ja yksi nykäisy niin jo lähti. Mitä sillä on väliä montako kertaa kylmäkäynnistyksessä nykäisee, ei tuollainen 50 kuutioinen moottori paljon vastaan potki. Käynnistän myös 550 kuutioisen moottorikelkan narusta nykimällä, siinä on talven ensi startissa jonkinlainen homma, mutta sen jälkeen tuokin helpottaa, kun bensat on saatu kerran letkuihin. Täytyy olla aika kädettömiä jos moottorisahan käynnistäminen ottaa lujille, mites se 6 tankin sahailu seuraavan 6 tunnin aikana sitten onnistuu. 20 nykäsyä päivässä korkeintaan ja vajaa kymmenen mottia puuta läjään, mikähän tuossa yhtälössä on se työläin osa.

    arto arto

    Husqvarnasa brimeri pari painallusta ja rikastin käynnistyy hyvin, ei tarvitse kiskoa monesti. Raivari ainakin ekalla lähtee.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)