Keskustelut Metsänhoito 35 cm kuusen taimet

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • 35 cm kuusen taimet

  Tuollaisiakin on tarjolla heinittyvään maastoon. Onko kokemuksia? Jostain luin, että näillä on kasvuun lähtö niin hidasta, ettei juurikaan ole hyötyä pituudesta.

 • Berza

  Hertsileijaa, kurssi suoritettu, kiitti Gla  vinkistä. En tiennytkään, että sen voi suorittaa verkossa. En minäkään mikään himomyrkyttäjä ole, mutta muutama kuviolla niin mahtava horsman ym kasvu, ettei vaihtoehtoa juuri ole.

  Gla

  Eipä kestä.

  ”Kun rehuttuminen on alkanut, mytta taimet vielä hyvin näkyvissä, kartion muotoisella suppilolla taimen suojaus ja esim reppuruiskulla suhautus taimen ympärille.”

  Ellei sopivaa kartiota kävele jostain vastaan, n. 70-80 senttinen ja halkaisijaltaan n. 250 mm rumpuputki ajaa saman asian. Sopiva kahva vaikka narusta yläpäähän ja ruiskulla kierto putken ympäri, jottei päältä mene tavarat sisään.

  Sanovat, että taimen maanpäällisen osan kasvukauden päätyttyä suojausta ei enää tarvita, mutta itse en ole uskaltanut taimiani suojaamattomana edes silloin ruiskuttaa. Tosin paras aika on juhannuksen paikkeilla, silloin taimi saa nauttia valosta koko kesän. Moni heinää vasta, kun taimi on jäänyt jalkoihin ja silloin on menetetty osa kasvukaudesta.

   

   

  Jätkä

  Kun ruiskuttaa heinän ollessa matalampaa, menee torjontalitkua vielä vähemmän. Puutumisvaihe kyllä toimii, mutta kuten mainitsit, taimi on jo kärsinyt kilpailusta – ja se on vaikeampi löytää.

  Muistaakseni Utu-ruiskulla levitetty -Ei Glyfosaatti, ei vahingoita havupuun tainta ja se leviää sekunnissa metrin halkaisijaltaan olevalle ympyrälle, aine on niin turvallista, että sitä voi hellepäivänä ottaa janoonsakin muutaman mukillisen.

  jees h-valta

  No ny ymmärrän missä kohtaa Jätkän pää on tehnyt lopullisen topin. Kyllä varmasti noin tekee jos hörppää. Tulee Jätkäparkaa koko kuosissaan.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)