Keskustelut Metsänhoito A. Jalkanen Kysyn

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • A. Jalkanen Kysyn

  Merkitty: 

  Tuonhan tiesi kysymättäkin mutta kun asiantuntija käskee kysymään niin kysyinhän minä ja vastauksen tiesin kysymättäkin, ja sain vastauksen, ihmettelen miten yks oikoista on tietämys useilala keskustelijoilla.

   

  Ainoastaan saostusaltaisiin saostuu eroosion irottamaa maata, ei mitään ns haitallisista aineista näistä ravinneaineista liuenneista että tehoton on

 • Tomperi

  Hesarissa oli juttu kaupunkipuista

   

  ”Istutuksen jälkeen istutusalue on itse asiassa hiilinielun sijaan ilmastopäästöjen lähde. Puistolehmuksen tapauksessa istutettu alue on päästölähde peräti 14 vuotta ja tervelepän kohdalla 12 vuotta. ”

  Tarkoittaako se sitä että se ei olisi päästölähde jos ei olisi istutettu puita?  mallittavat miten hiili kiertää kaupungissa… Ympäristösektorin juttu

  Puuki

  Suomessa on keskimäärin 720 puuta /metsähehtaari.  Jos hakataan ha.n aukko, poistuu runkopuuta keskimäärin esim. 360 kiintomottia.  Tukkipuusta saadaan sahatavaraa n. 180 mottia.  Sen sitoma hiili on pois kierrosta pitkään.  Sinä aikana ehtii uusi sukupolvi puuta kasvaa sitomaan hiiltä sen hakkuuaukon muun kasvuston jo sitoman lisäksi.

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)