Keskustelut Tekniikka Aggregaatti ei käynnisty

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)
 • Aggregaatti ei käynnisty

  Arvoisat palstalaiset!

  Kyseessä on polttomoottorigeneraattori  Green Cyclone AD2000.

  Se on lankomiehen ja kuulemma ei ole käynnistynyt enää sen jälkeen kun polttoaine loppui tankista ja laite sammui. Ei auta vaikka tankki on täytetty uudella bensalla.

  Joskus laite käynnistysyrityksessä moottori lupaa kerran mutta ei enempää.

   

  Tehdyt toimenpiteet:

  -Sytytyspuola testattu testilaitteella ja valo välähtää käynnistysyrityksessä eli puola toimii.

  -Uusi sytytystulppa laitettu ja antaa näkyvää kipinää kytkettäessä runkoon narua vetäessä.

  -Tyhjennetty kaasuttimen kohokammio bensiinistä. Koitettu tämän jälkeen saada laite käyntiin mutta ei tulosta. Käynnistysyritysten jälkeen tyhjennetty kohokammio vielä uudelleen ja sieltä on bensaa tullut.

  -Irroitettu ilmansuodatin ja suihkutettu hieman käynnistysprayta ilmansuodatinkotelon imuputkeen. Kerran laite yskähti suihkutuksen jälkeen.

   

  Mitäs raati tästä tuumii? Mitä pitäisi seuraavaksi tehdä?

  Mahdollisuus on irrottaa kaasutin, purkaa se ja laittaa ultraäänipesuriin. Lisäksi mulla on purkillinen kaasarinputsaussprayta.

 • Pavekka

  Autoissa ajonestolaite höräyttää moottoria muttei anna käydä,vastaava tekniikka olisi aggrekaateissa aika turhaa. Todennäköisemmin öljyvahti vain maadottaa puolan eli jos kipinä on mitattu toimivaksi öljyvahtia on turha tutkia enempää. Näissä nettihölinöissä menee usein moottorit ja moottorit sekaisin. Yleensä syynä on huono polttoaine,puristusvika tai kaasutin ongelma. Viimeksi mainittu oireilee käyntihäiriönä muttei yleensä käyntiin lähtemättömyytenä. Sulje bensantulo tankilta,kuivaa sylinteri huolellisesti ja tuikkaa tuoretta bensaa kurkusta. Vetele käyntiin. Ellei yritä voi epäillä puristusvikaa. Pilotit ja jarrukliinerit voi piilottaa ettei koneet ja käyttäjä opi semmosiin.

  arto arto

  Öljyvahti vaan anturi öljy pohjassa. Pistoke irti silloin ohitettu. Jotkut saaneet käyntiin kyseisiä agrikaatteja paine ilmaa tankin taktiikalla. Tulpassa vika jos ei käynnisty noilla suihkeilla. Tai muissa virtalaiteissa onko sammutin varmasti pois päältä

  teukka

  Nyt on kaasutin ultraäänipesurilla putsattu ja laitettu kasaan. Ei toimi.

  Kerran kone päksähti kun 10 kertaa vedin narusta. Laitettu bensaa tulpanreiästä, ei lupaa, ei mitään. Suihkutettu starttisprayta, ei lupaa.

  Metsuri motokuski

  Ventiilivika. Jos kipinä tulee.

  Kalle Kehveli

  Männässä reikä tai männänrenkaat palasina, tulppa lyö läpi?

  teukka

  Tämän enempää en saa selvitettyä moottorin kuntoa. Mulla ei ole puristuspainemittaria joten sovinkin laitteen omistajan kanssa, että vien sen korjaamolle. He saavat katsoa mitä sille voisi tehdä.

  Jätkä

  Olisi ihan mielenkiintoista kuulla, mikä häiriö koneessa oli.

  Meillä oli Tilhin 880 – saha, joka sitten tietenkin lainattiin johonkin halvatun jään sahaushommaan. No sehän tuli takaisin parin viikon kuluttiua ja se ei lähtenyt käyntiin. Nyppi takaisin pirusti. Meillä oli pätevä päätoiminen huoltohenkilö, joka sitä muka katsoi, mutta Ei ”löytänyt” vikaa. Soitin maahantuojalle, jonka korjaamopäällikkö sanoi, että ”Pistä pakettiin”. Minä laitoin ja saha tuli parin viikon kuluttua pääkaupungista takaisin – kunnossa. Ei minkäänklaista lähetettä mukana. Soitin taas päällikölle ja hän ihmetteli, että hän ei kyllä muista koko tapausta, onkohan sahaa läheteltykään edestakaisin.

  Jäi siis arvoitukseksi, mikä siinä oli ollut, mutta kuntoon se tuli. Olen tosin varma, rttä saha oli sammutettu hieman ”väärin” ja se oli potkaissut takaisin, jolloin vauhtipyörä oli siirrähtänyt paikoiltaan.

  teukka

  Jees, mä päivitän laitteen tilanteesta tähän threadiin.

  arto arto

  Netistä löydettyä kyseisestä laiteesta. Poistunut myynnistä. Vikoja pilvin pimein. Aito kiinalainen pommi.

  Pepe

  Oletko tarkistanut, että saa bensaa? Joskus suuttimet ovat hartsaantuneet kiinni ja bensa ei kulje. Tässätapauksessa kaasutin osiksi ja ultraäänipesu  osille.

  Toinen vaihtoehto voi olla ilmavuoto.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)