Keskustelut Metsänomistus Aila-myrsky * raportoi ja spekuloi

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)
 • Aila-myrsky * raportoi ja spekuloi

  Merkitty: 

  Olemme kovan edessä vuorokauden sisällä. Pohjoisesta puhaltaa kovaa ja se on kuulemma puille huono juttu.

  Laittakaa viestiä eri puolilta maata, miten kävi.

  Itse olen huolissani juuri harventamastani alueesta peltomännikössä, jonka valtapituus lienee n. 15 m. Myös peltokoivikko on juuri harvennettu, mutta se on enemmän mäen alla, pohjatuulelta suojassa.

  Ja hei- ollaan varovaisia siellä ulkona.

 • Metät kunnossa!

  Lounaassa ainoastaan muutama tukkipuu nurin. Yksittäisiä ajourien varsilla juuri siihen suuntaan mistä juuret ajokoneesta painuneen uran takia poikki…pelkäsin pahempaa – useampi aukkokin viime vuosina tehty, mutta reunametsät jo vahvistuneet?

  Kumikettu

  Sama tilanne E-Savossa ja K-Karjalassa. Ykköspuita vain harvakseltaan kaatui. Esim. Punkaharjun harjutiellä vain yksi haapa oli puolivälistä poikki siinä Luston kohdalla.

  Onneksi puuskista jäi pahin terä pois eikä syöksyvirtauksia tullut.

  jees h-valta

  Metät kunnossa oikeassa, helpolla päästiin, ei tullut asiaa vakuutusyhtiölle. Sekin harvennus joka keväällä täällä H-vallassa tehtiin ja joka oli varsinainen itkuparkukohde näillä keskusteluilla ei ainakaan tieltä havainnoiden ollut yhtään tuulen kaatamaa. EDIT

  Jätkä

  EDIT

  ChesterC

  L-S alueella kaksijaksoisen puuston ylispuidenpoisto ja alikasvoksen harvennus meneillään. Hieman vaikea kohde, mutta konekuski teki hyvää jälkeä. Myrsky runteli jäänyttä puustoa, joten valitettavasti jälki on nyt repaleista. Konekuski lupasi käydä keräämässä vielä kaatuneet ja kenollaan olevat pois, kun palstalla vielä työskentelee. Hyvää palvelua!

  Tolopainen

  Todella hyvää palvelua, yhtiöt ei yleensä myrskyn kaatamista puista maksa juuri mitään. Näyttää että motoilla ei ole hakkuita, yhtä vuoroa teki kone tuossa lähipalstalla, mitä seurasin.

  Visakallo

  Tuulenkaatoja tuli omaan metsään lopulta vain n. 50 kpl. Lähes kaikki kuuset ovat saman taimikon reunametsässä. Muutaman oli ensin kaatanut länsituuli ja suurimman osan pohjoistuuli. Näyttäisi seutukunnan aukoissa jättökoivut olevan nyt suurelta osin nurin.

  Mettämakuri

  Alikasvoksen harvennos motolla, puutili voi jäädä yllättävän pieneksi.

  Timppa

  Pari ennestään viallista koivua mennyt poikki Päijänteen itäpuolella.

  Panu

  Kävin tarkastamassa pari vuotta sitten harvennetun 03-kuusikon yhdellä palstalla ja löysin yhden pienehkön tuulen kaataman koivun (Uusimaa).

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)