Keskustelut Metsänomistus Aila-myrsky * raportoi ja spekuloi

 • This topic has 51 vastausta, 25 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by PlanterPlanter.
 • Aila-myrsky * raportoi ja spekuloi

  Merkitty: 

  Olemme kovan edessä vuorokauden sisällä. Pohjoisesta puhaltaa kovaa ja se on kuulemma puille huono juttu.

  Laittakaa viestiä eri puolilta maata, miten kävi.

  Itse olen huolissani juuri harventamastani alueesta peltomännikössä, jonka valtapituus lienee n. 15 m. Myös peltokoivikko on juuri harvennettu, mutta se on enemmän mäen alla, pohjatuulelta suojassa.

  Ja hei- ollaan varovaisia siellä ulkona.

 • Planter Planter

  Varsinais-Suomen mantereen puolella ei ollut kuin joitain yksittäisiä kaatuneita.
  Saariston puolella aika paljon muutaman puun ryppäitä kaatunut. Caruna ilmoitti, että sähköt ovat poikki omalta tontiltani. Sen jälkeen tuli kahdeksan viestiä, että sähköt ovat tulossa takaisin. Lopulta klo 2 yöllä, ”hyviä uutisia vika on korjattu, puu oli kaatunut linjalle”.

  Seuraava päivänä lähdin katsomaan tilannetta. Naapurin puolelta oli kaatunut tien päälle parin kuution laho koivu ja kaatanut mukanaan pienempää puutta, melkoinen murros. Soitin naapurille, että raivaan tien auki. Hänkin oli saanut viestin, että sähköt ovat kunnossa. Sen rytökasan alla oli kiinteistöille menevä ilmakaapeli maassa ja alumiininen kannatinvaijeri, eli nollajohdin/paluujohdin, irtipoikki.
  Eikä tietenkään ollut kiinteistöillä sähköjä vaikka niin ilmoitettiin.

  Yritin soittaa Carunalle ja ilmoittaa katkenneesta kaapelista, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Paina sitä numeroa ja tätä numeroa ja lopulta yhdistyi aina johonkin musiikkikanavaan, joka tuntui soittavan loputtomasti musiikkia korviin, luovutin.
  Pääätin tehdä vikailmoituksen netissä, se lopulta onnistui, mutta kun lähtin vikailmoituksen, tuli kiitos, käsittelemme vikailmoituksen kolmen vuorokauden kuluessa. Ei juma, nollajohdin oli poikki, mutta jokin vaihe oli ehjä koska varaston hehkulamppu kirkastui, himmeni ja sammui itsekseen.
  Nollavika voi pahimmillaan nostaa jännitteen 400 voltiin jossain laitteessa tai laitteen metallikuoreen jännitteiseksi. Pitäisi korjata äkkiä.
  Sitten huomasin chat-ikkunan Carunan nettisivuilta, jossa asiantuntija vastaa sähkövikoja koskeviin kysymyksiin. Avasin chatin ja kerroin, että sähköjä ei ole vaikka tuli ilmoitus, että on. Kysyi osoitteen ja vastasi, että kyllä siellä on sähköt. Vastasin, että ei ole. No sitten teillä on sulakkeet varmaan palaneet, oletteko tarkistaneet. Jos asentaja tulee korjaamaan ja vika onkin sulakkeissa teille lähetetään lasku.

  Selitin vielä juurtajaksain, että puita on kaatunut ja niiden alla on teidän kaapeli ja se on osittain poikki, vika ei ole sulakkeissa. Lisäksi nollavika on pahimmillaan hengenvaarallinen tai rikkoo laitteita. Perjantai-illalla alkaa tänne tulla mökkiläisiä tarkistamaan myrskyn jälkiä, kun luulevat, että sähköt ovat kunnossa, kannattaisi korjata. Lopulta alkoi lamppu syttyä sielläkin päässä ja kävivät korjaamassa saman päivän aikana.

  Vaikeaksi on mennyt.