Keskustelut Metsänhoito Ajourapainaumien korjaus

 • Tämä aihe sisältää 4 vastausta, 5 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Timppa toimesta.
Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Ajourapainaumien korjaus

  Teetin talvella hankintahakkuuta ja tottakait keli petti ajon aikana ja urapainaumaa hienojakoisella hiesumaalla tuli yli 20% urien pituudesta, sekä varastopaikka kuin tykistökeskityksen jäljeltä. Tarkka ihminen ei tuota omasta työmaastaan ja omasta metsästään vaan salli. Ja pirullisesti näkyivät tielle..

  Tänään kävi kaivuri  siistimässä pahimmat ja tunnin askartelulla edes tielle näkyvä sotku tasaisemmaksi. Rahallisesti ei kovin järkevää, mutta maisemallisesti kyllä. Samaten ajatus siitä että jotkut sienilajit saattavat alkaa viihtyä noilla nurin käännetyillä palteilla, sekä kanalinnuille mukavasti hyönteisruokaa. Samaten muutama kanto lisäämään lahopuuta. En tunne tuota Mt:n kenttäkerroksen ekologiaa niin hyvin että osaisin kuvitella muita mahdollisia hyötyjä.

 • mehtäukko

  Laanin painumien korjaus jonkin muun järkevän homman ohessa, kun oottelee lavettia, on järkevää. Ei muuten, saati korjuu-urien tasoittelu. Ne tasaantuvat seuraavassa yrityksessä.

  Ola_Pallonivel

  Rajanaapurille kuulemma UPM kävi aikoinaan tasoittelemassa urat kaivurilla, jos oli aihetta. En tiedä tämän päivän tapoja.

  metsä-masa

  Kevään ja syksyn pehmeyden aikaan korjatun leimikon varasto paikat ja kokoojaurat on monelle häisitsevän ja maalikolle erittäin häiritsevän ja pahan näköisiä. Ei ole ihmekkään, että avohakkuun jälkiä arvostellaan jo sen tienäkymän mukaan. Pahimmillaan urat ja kannot varastolla estää kaiken pienemmällä kalustolla liikkumisen.

  Itä- Suomessa oli hyvää palvelua kaivuri- muokkaajalta kun muokkaaja yrittäjä tasoitteli tienvarsi laanit samalla kun kävi muokkaamassa hakatun aukon, yleensä veloitus oli n. yksi tunti /  työmaa, jonka puunostaja maksoi. Tasaus palvelusta tuli puunostajalle mainos ja markkinointi keino vastuullisesta puunkorjuusta !

  Timppa

  Joskus tuollaisesta ajourasta saattaa tulla pysyvä reitti kauempana oleville kuvioille.  Kannattaa tasoittaa ja muotoillakin niin, että vesi ei jää seisomaan.  Helpottaa kummasti jatkossa.  Tietysti laanipaikka samoin.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)