Keskustelut Tekniikka Akkukäyttöinen moottorisaha

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 21 total)
 • Akkukäyttöinen moottorisaha

  Tv-uutisissa oli tänään 24.8.22 juttua siitä, kuinka akkukäyttöiset koneet ovat syrjäyttämässä bensakäyttöuset vehkeet, esim. trimmerit, ruohonleikkurit, raivaussahat.

  Ja akkukäyttöisiä moottorisahojakin käytiin läpi todeten että jopa ammattilaisetkin ovat jo iihin siirtymässä. Onko näin?

 • Ola_Pallonivel

  Kyseessä K-Rauta. Eihän se ole pitkään aikaan myynyt laadukkaita sahoja, jotka käy bensalla. Makitan kyllä uskaltaisin ostaa pieneen puuhasteluun.

  Tolopainen

  Sähköruohonleikkurilla ei tee juuri mitään, oikeassa koneessa on tehoa 3kw, ei 300w.

  Ola_Pallonivel

  Joo, mutta akkusahoilla ja trimmereillä tekee. Kyse oli kokonaisuudesta.

  tamperelainen

  Vanhanaikainen polttomoottorisaha on toistaiseksi ainoa oikea työkalu.Akkuvehkeet kalliita ja hyytyvät 1-2 tunnin käytön jälkeen ja mettässä ei ole pistorasiaa

  Pavekka

  Yle on vihreä linnake. Voi olla vähän optimistista uutisointia. Ei bensa hetkeen on katoamassa. Sillä on etuja akkuun verrattuna.

  Puuki

  Robottiruohonleikkureissa ei ole paljon tehoa mutta se riittää hyvin, kun kone suhaa jatkuvasti pihaa edestakaisin ja poikittain.  Akkuraivurit (trimmerit) sopii nekin varmaan taimikon varhaishoidon varhaisvaiheeseen. Akkurepulla varustettuna ovat liian kalliita hankintoja siihen hommaan .

  Jätkä

  Eihän akkusahassa periaatteessa ole mitään vikaa,mutta käytännössä siitä on tehty lelu, jossa tärkein kriteeri on keveys.

  Sahan rakenne on sellainen, että se ei kestä samanlaista käsittelyä kuin nyk. ammattisahat.

  Jos akku kestäisi kaksi tuntia,ja teho sekä ketjunopeus olisi ammattisahan luokkaa, niin mikä ettei se kävisi ihan työvälineestä. Kolmen akun kanssa metsään, ne painavat varmaan saman verran kuin kolmen litran bensakannu, lisäksi tietenkin teräketjuöljykannu.

  Akkukoneen patterit vaativat huolehtimaan varastoinnista ja latauksesta, mutta jos se on kunnossa, niin mikä on sahaillessa.

  Tahdon vaan nähdä, kun aikuinen mies kiskaisee Akkusahan sahausraosta, joka panttaa jo oikein selkeästi. Kokemukseni perusteella voi jopa ammattisahakin vaurioitua siinä tilanteessa.

  Ola_Pallonivel

  Taisi olla MTV3 uutinen, ei Yle. Ja jos miettii rautakaupan asiakkaita, onko ne metsureita ja raksaukkoja? Ostaako raksaukko bensasahan vai akkusahan, jos on vaikka ennestään porakoneen akut olemassa?

  Andy54

  Ylen pääuutislähetys oli, K-Raudan edustaja äänessä:

  https://areena.yle.fi/1-50931663

  Pavekka

  Katsoin tuon pätkän, ei se kovin analyyttinen ollut. Kesätoimittaja laitettu jutturetkelle paikalliseen rautakauppaan. Ei ehkä kattavin osa pienkone markkinoista.  Vähän ristiriitaista tuo ekolokisuus. Akkutekniikka tuo mukanaan valtavasti jätettä kun laitteet rakennetaan leikkikaluiksi ja korjattavuus nolla. Kyselin joskus muistaakseni keväällä paikallisesta pienkoneesta noista akkumallien myyntiosuuksista. Ainakin heillä osuus oli päinvastoin ton jutun osuuksiin vielä selvemmillä numeroilla. Sanoivat että hype yhtä todellisuus toista. Ostottumukset edelleen konservatiivisia.

  Olen myynyt bensa ruohonleikkureita ”paluumuuttajille” lataus- ja akkukapasiteetti ongelmista raportoitu samoin tehosta. Osa ajanut koneen loppuun osa kyllästynyt kesken kaiken. Ei ole kaikenkattavaa kuvaa tilanteesta mutta vaikuttaa että nämä akkumarkkinat ei ole vieläkään ihan valmiit. Bensatrimmerit ja ehkä mökkisahat on olleet jo hetken hankalahkoja artikkeleita. Ilmeisesti niissä akkutekniikka jyrää. Ruohonleikkureissa, paremmissa sahoissa ja raivureissa ei ongelmia. Samoin ajettavat on kaikki bensaa.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 21 total)