Keskustelut Tekniikka Akkukäyttöinen moottorisaha

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Akkukäyttöinen moottorisaha

  Tv-uutisissa oli tänään 24.8.22 juttua siitä, kuinka akkukäyttöiset koneet ovat syrjäyttämässä bensakäyttöuset vehkeet, esim. trimmerit, ruohonleikkurit, raivaussahat.

  Ja akkukäyttöisiä moottorisahojakin käytiin läpi todeten että jopa ammattilaisetkin ovat jo iihin siirtymässä. Onko näin?

 • A.Jalkanen

  Naapuri siivoilee katua äänekäs lehtipuhallin kourassa. Tekisi kovasti mieli sanoa että saman tekisi nopeammin ja hiljaisemmin ihan tavallisella ”katuharjalla”. Akkuvehje ei haittaa naapureita niin paljon.

  Jätkä

  Monet sekoittavat Akkuruohonleikkurin ja Robottiruohonleikkurin keskenään. Ne ovat molemmat aivan eri sarjassa. Robotti pelittää hyvin kapeammalla leikkuukaistalla ja lyhyehkölläkin akkukapasiteetilla,koska se leikkaa tarvittaessa yötä / päivää – lataillen tarvittaessa akkujaan.

  Rane

  No nyt on investoitu Makitan akkusahaan kahdella 6ah akulla.Käyttötarkoitus lähinnä pilkekoneen rankojen siistimiseen ja muuhun pikkuhommaan jossa on etua kun ei tarvitse nykiä käyntiin.Voisi myös kuljetellä traktorin kopissa kun muotoilu on kapoinen.(Kantoja lyhennellä tms).Vielä ei ostoksen hyvyyttä osaa arvioida,kyllä tuolla isommankin pihapuun oksan poikki saa…

  Per Ä Reikäs

  Herra öhöm köh Tokmannilta 40v teräketjusaha ja jo kaksikin, ihan kivasti pelittänyt, siinä mukavasti avustellen Husgvarna 435 oikeissa toimissa ?

  Kuten Rane yllä sano nykimättä

  Puuki

  Akkumoottorisahalla sahaa eh-puita nurin ja katkoo karvasimmat latvaosat metsään melkosen määrän jo n. 45 min. jonka yksi akullinen riittää. Toinen akku vaihtoon  kahvitauolla  ja aggregaatti puksuttamaan uutta sähköä tyhjään akkuun.  Paljonko meni euroja, aikaa ja evästä akunlataukseen esim. 6 h sahuupv:n  aikana pienellä bensa – agregaatilla toimittaessa?

  Per Ä Reikäs

  Kuka hullu noin tekis?

   

  Pavekka

  Kyllä oikeat hommat vaatii huskin asteikolla viis alkuisen sahan. Vähän pienempiä oikeita töitä voi koittaa isommilla neljä alkuisilla sahoilla.

  Katselin kun vakuutusyhtiön mainoksessa koira laukkasi ropottileikkurin perässä. Näytti vähän arveluttavalta. Oisko polttomoottori parempi niin osaisi pelätä enemmän?

  Puuki

  Ropottileikkuri ossaa pysähtyä heti esteeseen osuessaan ja perettää pois joten tuskinpa koirakaan särkee ihtiään siihen.  Jos leikkurin kaataa,niin se sammuu ja varashälytin menee päälle.   Koira seurasi katseella tarkasti ropottileikkurin liikkeitä parvekkeelta , kun semmonen leikkuri oli meillä käytössä. Vahti tietysti kun oli paimenkoira.

  Akkuraivaussahan/-trimmerin  huono puoli on itikka-aikaan, että ei pidä niitä loitolla kuten polttomoottorilla toimiva tekee.

   

  Rukopiikki

  Robottileikkurit on kyllä silponeet pieniä tulitikkurasian kokoisia siilenpoikasia ja pikkulintujen poikasia.

  Jätkä

  Kyllä ne taitaa mennä vaikka päältäajettavallakin, eli leikkurilla millä tahansa, kunhan terä ovat sopimattomalla korkeudella. Perinteinen työnnettävä kelaleikkuri lienee kaikkein vaarallisin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)