Keskustelut Tekniikka Akkusaha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
 • Akkusaha

  Merkitty: 

  Sorry ootan vain suurta ja mahtavaa

  Akkusaha kokemus keskustelua,onko?

  Keskustelun avaukseksi heitän.

 • Per Ä Reikäs

  Ite olen käyttänyt tällaista, kivasti kivaa

  AKKUSAHA RYOBI RCS36X3550HI 36V/5.0AH 35CM LAIPPA 21M/S KETJUNOPEUS

   

  Korpituvan Taneli

  Kun  ”polttoaine” vaihtuu alkaa sahojen valmistuksessakin vähitellen vaikuttamaan kilpailun lait. Tähän asti siellä onkin määräillyt muutama iso valmistaja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kim1

  Tuskin mun työkaverista kukaan parasta akkusahaa ostaa,mutta heillä joka iikalla tusinan verran Makitan 18 voltin akkuja..,niin on sanomattakin selvää minkä akkusahan he omilla rahoilla ostavat…

  jees h-valta

  Senverran ”kätellyt” Stihlin parasta akkuversiota että en halua. Painoa liikaa 201:een verrattuna. Tekee sahan käsittelyn kömpelömmäksi.

  Tolopainen

  Onko kukaan kertonut, jotta ei noilla sähkösahoilla pakkasella metsässä mitään tee. Voi niillä joku mökkiläinen klapeja huvikseen pieniä ja 8min välein vaihtaa akun.

  Korpituvan Taneli

  Tolopainen: ”Onko kukaan kertonut, jotta ei noilla sähkösahoilla pakkasella metsässä mitään tee. Voi niillä joku mökkiläinen klapeja huvikseen pieniä ja 8min välein vaihtaa akun.”

  Minä olen tilhin 140 mallia käyttänyt hyvällä menestyksellä hakkuutähteitten keräilyn yhteydessä karsintaan ja katkomiseen. Joskus on pitänyt akun vaihtaa kesken päivän. Tuota hommaa jos tekisi kunnon työmies, niin varmaan kaksi akkua päivässä tyhjenisi. Toki sahakaan ei ole tehokkain, mutta on kyllä paljon tilhin 201 sahaa kevyempi ja kätevämpi. Pitäähän se oikea moottorisahakin talossa olla että saa lumpit katkoa yms.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jpjulku

  Ollut noin vuoden juurikin kyseinen Makitan malli. Ei ole kuin hyvää sanottavaa. Käyttö ollut lähinnä 3-5 metrisen taimikon harvennusta ja etukasvuisten koivujen poistoa. Kun käyttö on tuollaista, että kaatojen välillä joutuu zoomailemaan latvoja, kuuntelemaan linnunlaulua jne eli taukoa kaatojen välillä tulee, parempaa laitetta ei ole. Siinä käytössä 5 Ah akkupari kestää lähes 2 tuntia. Ja kun noita akkuja löytyy hyllystä sen kolme paria (kun todetusti käyvät hyviin moneen Makitan vempeleeseen), niin mies hyytyy ennen kuin saha. Tuplalaturi on kätevä laite, jos peräkkäisinä päivinä tekee pidempää päivää.  Akkusahan myötä sahailu ja samalla luonnosta nauttiminen on avautunut ihan uudella tavalla. Ei ole todellakaan ikävä meteliä, saati pakokaasun käryä. Lisäbonuksena laite on myös erinomainen työkalu rakennuksilla. Sähkö on myös hyvin edullista verrattuna bensaan&öljyyn. Jatkoon ilman muuta!

  Tolopainen

  Miten se lataukseen käytetty sähkö vähennetään metsäverotuksessa.

  Jätkä

  Tollo:”Miten se lataukseen käytetty sähkö vähennetään metsäverotuksessa.”

  Metsätalouden käyttämä sähkö otetaan tietenkin eri mittarilla = Onhan asuntoautoissa ja -vaunuissakin oma mittari, se ei maksa hirveästi, ja tulevaisuudessa metsäauton lataussähkö otetaan myös samasta mittarista.

  Tolopainen

  Jaa miksi se pitäisi eri mittarista ottaa. Ei verottaja kysele mittarilukemia. Pitäis saada lasku. Entä jos lataa noita akkuja autolaturilla. Jos käyttää 1000l moottorisaha bensiiniä se vastaa 10000kw eli n. 1500€.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)