Keskustelut Tekniikka Akkusaha

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Akkusaha

  Merkitty: 

  Sorry ootan vain suurta ja mahtavaa

  Akkusaha kokemus keskustelua,onko?

  Keskustelun avaukseksi heitän.

 • Per Ä Reikäs

  Ryobissa siis akkusahassa on laipan vaihto, kuin vaipan vaihto.

  Ole hellä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  jpjulku: ”Akkusahan myötä sahailu ja samalla luonnosta nauttiminen on avautunut ihan uudella tavalla. Ei ole todellakaan ikävä meteliä, saati pakokaasun käryä. Lisäbonuksena laite on myös erinomainen työkalu rakennuksilla. ”

  Näinhän se on.

  Pakkasia pelkäälle sanon etten ole huomannut vielä noin -15 lämpötilan vaikuttavan merkittävästi akun tehoon.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  AnLa

  Saiskohan tuohon makitan sahaan vaihdettua 7hampaisen vetorissan, jolloin ketjunopeus kasvaisi. Karsiessa vähän huono noin hitaalla ketjunopeudella. Voisikohan tuohon käydä esim. jokin dolmarin rissa?

  Panu Panu

  Toinen Stihl MSA200 menossa 14″ laipalla, ensimmäisen hankin 2014. Polttomoottorisahaa en enää omista eli teen tällä myös hankintahakkuut. Niitä on tullut tehtyä -25 pakkasessa ja vesisateessa ongelmitta. Tuo ensimmäinen saha tosin hajosi tuntemattomasta syystä enkä lähtenyt korjauttamaan kun uuden tehokkaamman mallin sai 300+ hinnalla.

  Huonona puolena tässä on lähinnä heppoinen mikroketju ja laippa. Tai on siinä hyvääkin, uppoaa puuhun hyvin mutta pyyhkäisykarsinta hajottaa terän ja laipan. Uusimmassa mallissa (MSA220?) on ”normaali”kokoinen ketju vakiona.

  Tällä hetkellä omistan 4 sahaan menevää akkua ja yhden reppuakun. Niillä pärjää aika hyvin, myös raivatessa FSA130:llä. Ensimmäinen 2014 hankittu akku on edelleen käytössä.

   

  Jätkä

  Panu. Oletko tiedustellut terävarustuksen vaihtamismahdollisuutta sahaasi. Toki Tilhin laipat ovat kalliita, mutta jos löytyy vetorissa, niin se ei välttämättä olekaan niin kallis. Samoin ketju voi olla edullinen verrattuna siihen mikroketjuun.

  Panu Panu

  Kyllä se muistaakseni oli mahdollista mutta en varmaan tee sitä tähän sahaan. Leikkuuteho voi MSA200-tehoilla laskea liikaa. Ostan mieluummin uuden tehokkaamman mallin jossain vaiheessa, tällä hetkellä se näyttäisi olevan MSA220.

  Per Ä Reikäs

  Kesäisin lataan akkusahani aurinkopaneelilla, joten vain teräketjuöljy tarpeen, sanoisinko halvaksi käytöksi.

  Lisäksi useampi akku, se vain vaihdetaan.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)