Keskustelut Puukauppa AKT tuhoaa tämänkin elinkeinon

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 443)
 • AKT tuhoaa tämänkin elinkeinon

  Merkitty: 

  Äkkiä käräjäoikeuden määräämä uhkasakko perintään! Puutavaran viennin pysäyttäminen hetkellä jolloin rahaa tehdään on anteeksiantamatonta! Vahingonkorvausvaatimukset täysimääräisenä perään! Suomalaisen yhteiskunnan riesa nykyään – AKT!

 • Kalle Kehveli

  Eiköhän siihen oman palkkansa alennuttamiseen riitä pelkkä kepulaisuuskin.

  Tolopainen

  Kyllä liittoon kuulumattomille maksetaan parhaat palkat. Ei supercellin pelintekijät kuulu mihinkään liittoon, keskipalkka 21600€/kk.

  jees h-valta

  Heh, Toloppa ja toloppalaiset verrokit. Paljonko luulet tuon noin keskimääräisesti vaikuttavan? Sitäpaitsi mistä olet kuullut, siis luullut etteivät kuulu ammattiliittoon? KoKo:ssa on paljon hyväpalkkaisia ammattien harjoittajia, kuten minäkin. Ja tuo KoKo tarkoittaa korkeasti koulutettuja.

  Tolopainen

  Just näin taisi peruskoulu olla korkealla paikalla. Eikö se Koko ollut rengin nimi. Koko koko kokko, koko kokko ko. Koko kokko.

  Tolopainen

  AKT puhuu jostain ihmeellisestä työtaistelusta, en koskaan nähnyt työpaikalla mitään taistelua, jos liittopomot kieltää työntekijöiltä töihinmenon ei se mikään taistelu ole, sehän on laiton lakko. AKT ei järjestä työtaisteluja, koska sellaisia ei ole. Tuo on pelkkää keksittyä propakanda ja väärä kielikuva. AKT järjestää laittomia lakkoja, on aina järjestänyt. Siltä pitäisi ottaa toimilupa pois. AKT haluaa pakottaa Keitele Groupin neuvottelemaan työehdoista teollisuusliiton kanssa. Yritys on pelkkä A4 ei se neuvottele työehdoista, se tekee työsopimuksen jokaisen työntekijän kanssa eikä sen tarvitse muuta tehdä. Yhdistystoiminta on Suomessa vapaaehtoista, metsänomistajankaan ei ole pakko kuulua myhistykseen, eikä AKT voi siihen pakottaa. Akt ei voi myöskään pakottaa ketään eroamaan liitosta.

  Missä on se liittojen yhteiskunta vastuu tai vastuu päästöjen vähentämisestä, ostovoiman pitää pientä, jos aiotaan päästä hiilineutraaliksi. Miksi suomalaiset pakotetaan elämään velaksi, palkkataso pitää olla sellainen, johon täällä riittää paikallinen maksukyky.

  Jätkä

  On hyvä asia, että meillä on AKT, jonka voima on Suomen työmarkkinoilla suhteellisen suuri. Samalla alalla oli oikeastaan Merimiesunioni silloin, kun Välläri oli sen pomona. Nykyään vaan on laivat vahvempia ja jäät heikompia, joten jäänmurtajalakko ei pure niinkuin ”silloin ennen”.

  Mikä muu saisi niskuroivat – öykkäröivät työnantajat ruotuun, kuin järjestäytynyt työväki. Heidät saa parhaiten ojennukseen sataprosenttisella järjestäytymisasteella.

  Meilläkin oli sellainen johtaja, joka luuli voivansa tehdä ihan mitä tahansa. Ollessani luottamusmiehenä pistin hänet järjestykseen muutaman kerran. Sitten tuo muka-uskovainen alkoi kaivamaan kuoppaa minulle, mutta hän ei kertakaikkiaan käsittänyt, että niin ei vaan saa luottamusmiehelle tehdä.

  Metsuri motokuski

  Kun on kyse opettajien palkoista jossa veronmaksajat antavat yritykseen palkkapotin käytettäväksi niin paljon ei yleissitovia ohjeita kannata antaa. Sitten kun koululaitos joskus joutuu itse tienaamaan yritykseen palkkarahat niin ohjeitakin voi tulla. Sama koskee valtion ja kunnan töitä. Jokainen meistä tietää että valtion, koulun ja kuntien palkoilla on sellaisia työntekijöitä paljon jotka sillä työpanoksella eivät yksityissektorilla pärjää.

  Jätkä

  Kyllä oppilaitoksillakin on monessa tapauksessa budjetoitu myös tulovirta, eli ”Jokainen oppilas tuo rahan tullessaan”. Se systeemi on ehkä joillekin liian vaikea käsittää, mutta niin se vain on. Jos ei ole oppilaita riittävästi, homma loppuu.

  Joskus on uhrattava parhaat työntekijät opetuksen alttarille, että myös koulutusalalla kehitys jatkuisi. Siinä työn tuottavuus on vaikeampi mitata kuin esim Raivaussahahommissa tai Moton puikoissa, mutta esim hakkuukoneen käytön opettelu yrityksen uudenkarhealla koneella tulee usein niin kalliiksi yrittäjälle, että konkurssi uhkaa, jos sitä täytyy jatkaa. Koulussa pätevän opettajan ohjauksessa saa yhdellä koneella useampi oppilas kolmessa vuodessa tiedot ja taidot, joilla voi joskus saada yrittäjän tyytyväiseksi. Työmoraalia ei läheskään aina saa iskettyä kaikille, mutta parhaista tulee hyviä…

  Tolopainen

  Pitäisi nyt vähitellen mennä kaaliin, että ei meillä ole mitään työnantajia. Ne työnantajat on kaukana, ne ostaa Suomessa tehtyjä helvetin kalliita tuotteita. Maksavat samalla kaikki tuotteisiin laitetut hyvinvointivaltion kulut. Tosin näitä Suomessa tehtyjä tuotteita ostetaan joka vuosi vähemmän. Paperia myydään 10% vähemmän ensi vuonna kuin tänä vuonna. Jos tulee pitkiä lakkoja sitä myydään 20% vähemmän. Kaikille Suomessa tehdyille tuotteille, löytyy valmistajia myös muualta. Voimme sulkea täällä olevat loputkin paperitehtaat, ei yksikään lehti jää ilmestymättä sen takia. Maailma tulee hyvin toimeen myös ilman Raahen terästehdasta tai Porvoon öljynjalostamoa. Suomalaisia maataloustuotteita ei myöskään ole pakko saada Kiinassa, he saa niitä muualtakin.

   

  Puuki

  Onhan se kummallista, että jokin akt koettaa vaikuttaa kahden toisen sopimuspolitiikkaan omalla lakollaan.  Lakolla joka vaikeuttaa monien muiden firmojen toimintaa paljon.

  On niitä semmosia luottamusmiehiä ollut ja varmaan tulee jatkossakin olemaan jotka kyylää toisten mahdollisia palkankorotuksia. ”Väärän” alan sopimuksen mukaista palkkaa ei erään lm:n mielestä saanut maksaa työpaikalla erilaisen koulutuksen saaneille ja – ammatin harjoittajille koska suurin osa porukasta kuului eri ammattiliittoon.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 443)