Keskustelut Metsänomistus Ampiaiset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Ampiaiset

  Kylläpäs nuo maa-ampiaiset ovatkin ärhäköitä. Kävin tässä tontilla poimimassa herukoita niin sain hetkessä 15 pistoa. Juoksin äkkiä sisälle niin vaatteissa ja muuten perässä tuli 10 ampparia mukana. Vaímo ehdotti histamiinilääkitystä mutta päädyin perinteiseen kirkkaaseen yskänlääkkeeseen. Saunan jälkeen enää hieman karvastelee ja kutisee.

  Mutta olkaapa varovaisia siellä maastossa varsinkin, jos olette allergisia. Jos käyvät kimppuun, tehkää oma 100 metrin ennätyksenne.

 • markules

  Vajaa kolme vuosikymmentä oon raivannut omia metsiä ja muutaman vuoden muidenkin metsiä ilman ainoatakaan ampparin pistoa. Viimeisen kahden viikon aikana oon tallannut puolen tusinaa pesää ja saanu kymmeniä pistoja. Alkaa jo tulla uniinkinkin ja koko ajan raivatessa pitää tarkkailla. Ojan penkoilla on tallomani pesät olleet.

  Raivaaja

  Minulla ampiaisen pistot ovat olleet jokavuotinen ohjelmanumero. Tänä vuonna vain yksi pisto ja jostsin syystä peukaloon tällä kertaa. Kerran on tullut pahempi hyökkäys, silloin kyse maapesästä. Raivaussahan kanssa juosten pakoon, pistoja niskaan ja naamaan. Visiirin alle tulivat. Sahan tiputin matkan varrelle mutta kauas kuiten seurasivat. Pientä paniikkia meinasi jo tulla kun ei pakoon juoksukaan meinannut auttaa. Mitään alergisia reaktioita ei onneksi ole koskaan ollut.

  Jätkä

  Yliherkkyyttä on ja aina, kun ampiainen pistää, se täytyy saada mahdollisimman äkkiä pois iholta ja piikki kanssa.
  Kovin tilanne oli, kun olin harvennushakkaamassa kuusikkoa ja karsiessa kävelin maapesään.
  Hieman varjoinen paikka ja sahanpuru lensi, silmikko heikensi näkymää.
  Minulla oli Jonssin turvahousut, joissa oli hengittävä takaosa.
  Sieltä alkoi tulla piikkiä reisille.

  Sahan pudotin siihen, se jäi nylkyttämään tyhjäkäyntiä kun minä poistuin palstalta mummolaan – oli kolmensadan metrin päässä.

  Pari tuntia kuuntelin kirvelyä ja kun ei alkanut ”ahistaa”, lähdin hakemaan sahaa pois.
  (Siellä se Husku käydä naputteli edelleen. Sen aikainen Tilhi olisi käynyt korkeintaan 15 sekuntia.)
  Nappasin sahan ja läksin.
  Kolme kertaa olen joutunut käymään lääkärin vastaanotolla ampiaisten takia.

  Metsuri motokuski

  Minulla tähän mennessä jo kolme kertaa maapesän päälle. Iskuja on tullut 2- 3 / pesä. Allergiareaktiot ovat jo sitä luokkaa että pari kyytablettia pitää ottaa ja yksi allergia tabletti (histamiini vast) päälle. Niillä olen toipunut hyvin.

  Nyt olen huomannut että pesät ovat poikkeuksetta olleet kosteikkojen laidoilla joko rinteessä tai kannon alla. Kuulinkin kerran yhdeltä tarhurilta että mehiläiset tarvitsevat pesän lähelle vettä juodakseen. Liekö totta en tiedä. Poikkeuksellisen paljon on iskuja tänä vuonna tullut, mutta joka vuosihan niitä aina jokunen tulee.

  Petkeles Petkeles

  Kaaheesti on pesijä ollunna tänä vuonna risukoessa vuan tuurilla on selevinnä.
  Kerran jäe multakkii moottorsaha käämään yksinnään kun koorallinen ampijaesija iskeety muapesästä selekään. Ee siinä muuta vuan tulloopahan melekosen kysyvä olo kun selekee alakaa kaaheesti polttoo eekä hetikään tajuva mittee tapahtuu.

  arto arto

  Meillä jotenkin tuhoutuivat maapesät alkuun oli paljon nyt ei näy yhtään pikkuampiaiset lentelee etsien lämpöä metsässä pyörivät tauolla sahankimpussa. Aikoinaan oli syksy törmäsin maapesään pistoja 12kpl selkään ja päähän. sahan sain vasta tunnin päästä kepillä pois pikkuisen tokkura olo sahasin päivän loppuun. kotona kortisoonia pistokohtiin helpotti hyvin. Nykyisin nousee pikku tomatin kokoinen paukama pistokohtaan varmaan jotain allerkiaa.

  Metsuri motokuski

  Pidä arto kyytablettia repussa varulta. Sinun tapauksessa voi yksi taletti riittää. Minun täytyy ottaa kaksi. Pistoksen vaikutus loppuu siihen eikä paukoja ilmaannu. Minulla ei kortisoonisalva auta yhtään vaan pitää ottaa sisäisesti kortisoonilääkettä. Kokeile.

  arto arto

  Kyytabletti on valjaitten esiavussa. Repussa samoiten

  Lasse

  Eipä ole ampiainen metsässä pistänyt kuin kerran.

  Tänään sitte ensimmäisen kerran tälle kesää löyty kypärän alta hirvikärpäsiä. Toivottavasti tänäkesänä hirvikärpäs aika yhtä lyhyt mitä viimmesyksynä, ainakin minä olen jo jonkuverran alerkisoitunut hirvikärpäsille.
  Hirviä on kyllä edellisvuosia enemmän että ennuste huono hirvikäpäsien suhteen.

  MIISU4F MIISU4F

  Kyytablettien kortisoni auttaa vain siihen, ettei kudosalue turpoa ja tulehdu piston tai pureman takia.

  Itse myrkytykseen siitä ei ole apua!
  Jos turvotus ja kipu ampiaisesta vuosi vuoden perään pahenee, pitää jo ottaa se kolme kyytablettia ja käydä terkkarissa näyttämässä vaurioutunut kohta.
  Vaarana on, että allergian pahetessa tulee anafylaktinen shokki, joka turvottaa nopeasti hengitystiet. Lääkäri määrää Epipen-kynän eli adrenaliinipiikin varuiksi, jonka TA.n on korvattava.

  Tulee huomoida, että mehiläisen tai ampiaisen pisto voi aiheuttaa yht’äkkisen allergisen reaktion, vaikka koskaan ennen ei olisi tullut ollenkaan oireita. Siksi kyypakkaus aina taskussa metsässä heti otettavaksi.

  Lisäksi, kun joutuu käyttämään kyypakkauksen, tulisi joka tapauksessa ilmoittaa siitä TA:le ja käydä terkkarilla. Voimakas kortisoni voi aih. muita oireita.
  Itse saan kyypakkauksen otettuani huonon olon ja joskus huimausta. Terkkari määrää minulle loppupv. vapaata, pistokohtaa pitää pitää jääpussin alla ja liikkumatta.
  Itse saan usein vielä vahvempaa kortisonia piikkinä pyllyyn ja tablettina otettavaksi kolmena-viitenä pv piston jälkeen, että ampparin pistokohta ei pahene. Minulla tulee erittäin kivuliaat usean päivän kestävät turvotukset ja iso mustelma ampparista.

  Kyytabletti on siis vain ensiapu estämään hallitsematonta kudoksen turpoamista- lisäksi kylmägeelipakkaus/jääpussikääre turvonneeseen kohtaan päivän ajan, ettei tule kudosvauriota.
  Kyypakkauksen samoin kuin muut enisapupakkaukset/välineet ja koulutuksen on TA velvollinen järjestämään. Itse pitää muistaa pyytää tuoreet kyypakkaukset, ei kestä esim autossa kovaa kuumuutta tai pakkasta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)